Наше талановите поповнення

23 жовтня 2020 року

Наше  талановите поповнення

         Великий німецький композитор та піаніст Людвіг ван Бетховен колись сказав: "Музика — посередниця між життям розуму і життям почуттів. Музика — це одкровення більш високе, ніж мудрість і філософія." Не погодитись з цим висловлюванням було б величезною помилкою, адже, напевно, кожен з нас рано чи пізно знаходить своє справжнє "Я" у тому чи іншому жанрі музики. Вдумайтесь на хвилинку: музика, насправді, присутня у кожному аспекті нашого життя. Вона - це наші думки та почуття, наші поразки та перемоги, наші емоції та навіть їх відсутність.  Кожен наш крок та кожне наше діяння від початку і аж до самого кінця пронизані нею, тому цілком очевидно,що наш настрій та самопочуття прямопропорційно залежать від того, що ми впускаємо у свій внутрішній світ.

       Цього року, велика кількість студентів, що вступили до лав  нашого університету, обрали для себе додаткові дисципліни, які викладають на кафедрі культурології  гуманітарно-педагогічного факультету.

     Поповнилася низкою надзвичайно талановитих студентів, які поділяють пристрасть до музики, співу та прагнуть збагнути всі їх аспекти і студія естрадного співу "VoytVoice”.  

        Зокрема, учасник студії Юрій Назаревич, який свідомо зробив свій вибір на користь НУБіПу, захоплювався співом ще змалку, починаючи з дитячого садочка.  Юру завжди  тягнуло до  музики,  саме тому  він і вирішив продовжити займатись співом, уже будучи студентом університету. Любов до музики передалась йому від батька, який співав у хорі та їздив з виступами з місцевим колективом «Берегиня», до якого  згодом приєднався і сам Юрій. Завдяки тому,що Юра брав активну участь у мистецьких заходах та концертах, його неодноразово нагороджували грамотами та подяками "За активну участь у студентському житті та розбудову молодіжної політики". 

         Студентка 1 курсу факультету  тваринництва та водних біоресурсів Варвара Турченко усе життя марила верховою їздою (брала участь у багатьох змаганнях, є володаркою не одного призового місця), тому для навчання  обрала НУБіП  України, бо тут є  можливість розвивати навички конярства та навчатися за спеціальністю, яку вона вважає покликом душі. У дитинстві Варвара ходила до багатьох секцій, серед яких були і плавання, і східні танці, і малювання ,і навіть гра на фортепіано. "З'явилося бажання навчитися співати досить нещодавно, коли я усвідомила, що мій голос може звучати гарно й мелодійно. Для цього лише треба докласти зусиль та терпіння. Хоча заняття з вокалу у період карантину проводяться дистанційно, я отримую справжнє задоволення і вони дійсно допомагають мені розслабитися та відпочити від безперервного виконання лабораторних і самостійних робіт",- каже Варвара.

         А от студентка 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету Тамара Кучер обрала дуже потрібну у сучасному світі спеціальність "Психологія". "Хочу допомагати іншим віднайти гармонію в житті, вміти направляти в правильне русло свою агресію або інші сильні емоції. Самій також цікаво знати, як підвищувати свою продуктивність, вміти пояснювати невербальні засоби спілкування", - розповіла Тамара  і додала, що все життя мріяла гарно співати, навіть закінчила музичну школу, але після певних розчарувань тільки зараз, відвідуючи народну студію естрадного співу "Voytvoice" НУБіП України, знову повірила у свій талант. Заняття вокалом, навіть дистанційні, надихають, приносять Тамарі велике задоволення.

         Не зважаючи на те, що у світі продовжує поширюватися жахлива пандемія, ми не втрачаємо позитивного настрою та продовжуємо займатися улюбленою справою, яка об’єднала нас всіх. А моє  завдання  як педагога  і як людини, чиє життя тісно пов’язане з музичним мистецтвом, - зуміти не лише передати суть самого поняття "музика", а і допомогти  студентам віднайти частинку себе у тому, що відкликається у їх серцях.  Щиро вірю в те, що одного разу,  прийшовши в наше життя, музика залишиться з нами назавжди.

         Любіть, цінуйте, поважайте, слухайте музику. Мистецтво музики відкриває нам новий світ високих переживань, почуттів. Завдяки цьому ми зможемо відкрити нові можливості свого "Я".

Доцент кафедри культурології  кандидат філософських наук

  художній керівник народної студії естрадного співу Войтюк Ірина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook