Конкурс на здобуття державних іменних стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні

22 жовтня 2020 року

Згідно з наказу МОН України від 02.10.2020 №1216 «Про оголошення конкурсу та утворення комісії з відбору претендентів на здобуття державних іменних стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні» (далі – Стипендії) оголошено конкурсний відбір претендентів на зазначені Стипендії у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб кожна.

 

 

Наказ МОН України від 02.10.2020 №1216

 

 

Постанова Кабінету Міністрів Україні від 21.11.2018 №1017 "Про державні іменні стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України - Героїв Небесної Сотні"

 

 

Відповідно до Положення про Стипендію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Україні від 21.11.2018 №1017, в конкурсі можуть брати участь наукові, науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад’юнкти, докторанти закладів вищої освіти та наукових установ. Вік претендентів, які висуваються на здобуття Стипендії, станом на 1 січня року, в якому розпочинається виплата стипендій, не може перевищувати 35 років для осіб, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, та 40 років для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються в докторантурі.

З метою участі молодих науковців НАН України у конкурсі на здобуття зазначеної Стипендії науковим установам до 4 листопада 2020 р. необхідно подати до Директорату науки та інновацій МОН України (01601, м. Київ, бульвар Т. Шевченка, 16) матеріали щодо претендентів на здобуття Стипендії визначених п. 7 Положення про Стипендію.

 

Державні іменні стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України - Героїв Небесної Сотні призначаються за вагомий внесок у розвиток української науки як важливої складової захисту національних інтересів України, за посилення міжнародного авторитету України, внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки і освіти. Призначається по п’ять стипендій у кожній з таких номінацій:

 

стипендія імені Дмитра Максимова

 

 

стипендія імені Назарія Войтовича

 

 

стипендія імені Романа Гурика

 

 

стипендія імені Устима Голоднюка

 

 

стипендія імені Юрія Поправки

 

Щороку до Дня Гідності та Свободи призначається 25 стипендій строком на один рік.

Джерело

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook