Практичне застосування елементів хмарних технологій у роботі кураторів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

21 жовтня 2020 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

          В сучасних умовах новітніх інформаційних технологій, їх широкого використання у всіх сферах життя та діяльності людини хмарні технології зайняли високу позицію. Це відбулося значною мірою через простоту їх використання, широкий доступ та великий вибір можливостей для навчання, роботи та організації особистісного простору.

Освітня галузь трансформувалася за допомогою хмарних технологій, від спілкування у окремих випадках зі студентами електронною поштою, до онлайн-платформ дистанційного навчання та різноманітних інформаційних систем для студентів. Свої корективи внесла також світова пандемія Covid-19, в умовах якої всі вищі навчальні заклади України намагаються покращити свої навички та технічні можливості проведення дистанційного навчання студентів.

Як відомо, система студенти-куратор може функціонували лише за рахунок постійного обміну інформацією, налагодженням особистісних контактів та злагодженій праці всього колективу. При неможливості живих зустрічей із студентами, необхідності отримання від них інформації для навчального процесу та організаційних питань кураторам потрібно знаходити новітні методи комунікації із студентами.

Кураторами 1 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології напрямку «101 - Екологія» було виявлено можливість практичного використання хмарних технологій, зокрема, створення форм запитання-відповідь за допомогою ресурсів Google у своєму профілі на платформі  G-mail (домену nubip.edu.ua). У формі Анкети куратори можуть отримати всю необхідну для своєї роботи контактну та особистісну інформацію про кожного із студентів ввіреної йому групи (приклад Анкети рис. 1 і рис. 2).

 

 

 

Перевагами використання куратором даних технічних можливостей є організація бази даних про кожного студента у зручній, доступній для миттєвого її отримання, обробки та використання. Також можна тримати інформацію як і в електронному так і в друкованому вигляді. Метод анкетування дозволяє визначити проблеми із якими стикаються студенти у процесі свого навчання на початкових етапах їх формування.

Важливим для кураторів першого курсу є налагодження якісного каналу зв’язку із студентами своєї групи, щоб вони розуміли і знали послідовність своїх дій у будь-якій складній ситуації у якій воно можуть опинитися в процесі навчання в університеті. В роботі куратора допомагає поєднання різних методів дистанційного спілкування із студентами, зокрема, використання таких технічних ресурсів як різноманітні месенджери (Viber, WhatsApp, Telegram), засоби відеоконференції (Zoom, Cisco Webex та ін.).

Запрошуємо усіх кураторів взяти до уваги можливість використання хмарних технологій у своїй роботі, які допоможуть організувати її зручно, швидко та якісно.

 

 

Олена Наумовська,

куратор 1 курсу 2 групи АгЕ,

Анна Сальнікова,

куратор 1 курсу 3 групи АгЕ, с

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook