Єсіненко Габріела: «Моя мрія – стати ветеринарним лікарем»

19 жовтня 2020 року

Батьки хочуть, аби їхні діти були здоровими, щасливими, успішними, знайшли свій правильний шлях у житті. Момент вибору професії – чи не найважливіший у житті кожної людини. Багато школярів та їх батьків заздалегідь починають цікавитися вищими навчальними закладами України. І як приємно, що свій вибір вони зупиняють на спеціальності «Ветеринарна медицина» НУБіП України.
Багато наших студентів знають, що шлях до лікаря ветеринарної медицини нелегкий, необхідно постійно поповнювати багаж своїх знань та практичних навичок, виховувати в собі терпіння і наполегливість у здобутті знань. А наші випускники кажуть: «Головне у професії лікаря ветеринарної медицини – ставити мету та йти до неї. Лікар ветеринарної медицини – це не просто спеціальність, це безмежне бажання рятувати життя тварин, порядність, сила духу та живий розум. Лікар повинен постійно самовдосконалюватись, працювати не покладаючи рук, йти в ногу з сучасними вимогами науки і практики».

З таких слів розпочалась розмова з школяркою Єсіненко Габріелою, яка мріє стати лікарем ветеринарної медицини.

- Розкажіть про себе, де навчаєтесь і чим цікавитесь.
Мене звати Єсіненко Габріела. Мені 16 років. Я проживаю у Київській області. Навчаюсь у Шпитьківській ЗОН I-III ступенів. Займаюсь музикою та малюванням, беру участь у багатьох конкурсах та благодійних акціях.

- Чому Ви зацікавилися навчанням на факультеті ветеринарної медицини?
Я, мабуть, нікого не здивую своєю відповіддю, але я з дитинства люблю тварин. У мене вдома завжди жило багато котів та собак. Я опікувалася не лише своїми домашніми улюбленцями, але і їжаками, білками, голубами, горобцями, які з’являлися на нашому подвір’ї і потребували моєї уваги та допомоги. Моя лікарська допомога полягала у тому, щоб їх нагодувати, помити, створити їм тимчасовий притулок. Зараз у мене вдома живуть три коти та собака, яких я виростила і вилікувала.

 - На що Ви звертали увагу при виборі університету?
В першу чергу, на рейтинг Університету. Серед моїх родичів та близьких лікарів ветеринарної медицини не було. Але є багато знайомих, які закінчували інші факультети НУБіП України і дуже добре відзивались про викладачів та якість підготовки фахівців на факультеті ветеринарної медицини. Мені було важливо ознайомитись з навчальною базою на факультеті ветеринарної медицини, з клінікою, навчальними лабораторіями, де студенти проходять практику. На сайті факультету ветеринарної медицини ми побачили величезну кількість інформації, тому одного дня я і мої батьки приїхали до Університету.

- Яке у Вас враження від екскурсії?
Мені та моїм батькам дуже сподобалась екскурсія, яку провела доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К.Скороходька Михальська Віта Михайлівна. Ми ознайомилися із територією університету, у 12 корпусі відвідали навчальні лабораторії та лекційні аудиторії, вразили препарати на кафедрі фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, прилади для проведення дезінфекції на кафедрі ветеринарної гігієни, ну і звичайно музей кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім.акад.В.Г.Касьяненка з величезною кількістю унікальних препаратів, секційні зали, де займаються студенти.

Також приємно було відвідати ННВЦ Клінічний центр «Ветмедсервіс» з клінікою дрібних і продуктивних тварин, лабораторії для дослідження крові, банк крові, госпіталь для тварин, кабінети для УЗД- та рентгендосліджень. Тут студенти можуть знаходитись не лише під час навчання, але і у вільний час, де мають можливість слухати поради і роз’яснення викладачів щодо хвороб тварин.

Під час екскурсії я познайомилася зі студентами та викладачами факультету ветеринарної медицини. Мене вразила їх відкритість та доброзичливість. Тому я впевнена, що правильно обрала університет і зараз головне - готуватися до ЗНО, щоб підійти на крок ближче до своєї мрії.

Дякуємо, Габріелі, за те, що відвідала наш Університет і бажаємо успіху при вступі на омріяну спеціальність.

 

Віта Михальська,
доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К.Скороходька

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook