За віртуальним круглим столом вчені обговорили регулятивні механізми глобального руху капіталу

19 жовтня 2020 року
     16 жовтня 2020 року кафедрою менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського було проведено круглий стіл за міжнародною участю на тему «Регулятивні механізми глобального руху капіталу».

     У його роботі взяли участь представники Антимонопольного комітету України, Аграрної біржі, ТОВ «Інвестудіо», Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Сумського національного аграрного університету, Національного університету харчових технологій та багатьох інших закладів вищої освіти, науковці, аспіранти та студенти факультету аграрного менеджменту.

 

 
 

     Родзинкою заходу була участь науковців з навчальних закладів Індії, Польщі, Бангладешу, Грузії та Бразилії. Доповідачка Beatriz Lucia Salvador Bizotto, prof, dr., яка представляла University center UNIFACVEST Lages SC, взяла активну участь в круглому столі, незважаючи на 5-годинну різницю в часі. У роботі круглого столу, що відбувався у змішаній формі, як в online так і очно, англійською та українською мовами, взяли участь понад 80 учасників. Гостей привітала к.е.н., заступник декана факультету Лариса Карпенко. Модераторкою заходу була д.е.н., професорка кафедри Надія Резнік, яка оголосила формат та регламент зустрічі, представила основних спікерів та учасників.

 

     Під час заходу обговорили: актуальні питання ризик-менеджменту вітчизняних експортерів в умовах розвитку глобалізаційних процесів; особливості ринкових заходів регулювання міжнародного переміщення капіталу; роль міжнародного менеджменту у формуванні сучасних підходів до міжнародного бізнесу; аспекти технологічного впливу міжнародної торгівлі на економічне зростання і розвиток у світі та Україні. Також значну увагу було приділено питанням інвестиційного механізм; залучення фінансових ресурсів корпоративним сектором на ринок спекулятивного капіталу; відбору іноземних цінних паперів для інвестиційної діяльності; торгівлі іноземними цінними паперами через українського брокера на біржовому та позабіржовому ринку; формування інформаційно-мережевих інвестиційних структур в епоху цифровізації; сучасної інвестиційної течії у системі міжнародного та національного переміщення капіталу, у вигляді Облігацій Внутрішньої Державної Позики. Інвестування в ОВДП – можливість для держави чи небезпека для інвесторів. В ході заходу також було обговорено ряд інших важливих питань. 

     Спікери підготували змістовні презентації, що дозволили наочно представити інформацію аудиторії, яка частково була присутня в лабораторії кафедри. Сучасне обладнання лабораторії менеджменту такими технічними засобами, як веб-камера, смарт-дошка, проєктор дало можливість провести конференцію на високому рівні та демонструвати робочий режим усім, хто долучився до роботи в online. 

     В обговоренні вагоме місце було присвячено аналізу проблеми входження економіки України до системи глобалізованого світового господарства.
    За результатами роботи круглого столу були розроблені рекомендації щодо підвищення ролі конкурентної політики у забезпеченні економічного зростання України. Тези доповідей за результатами круглого столу будуть опубліковані найближчим часом.

Анна Слободяник,
доцент кафедри менеджменту
ім. проф. Й.С. Завадського

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook