Ректорат: бережемо здоров’я та тримаємо високою якість освітнього процесу

19 жовтня 2020 року
     19 жовтня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. На кожному члені колективі – велика відповідальність, адже ми увійшли в дистанційний навчальний процес. І це додаткове навантаження та вимоги перед оперативним штабом, який провадить постійний моніторинг за станом здоров’я. Профспілкам і ректорату за можливості також потрібно надавати допомогу захворівшим. Головне завдання на разі – берегти здоров’я та тримати високою якість освітнього процесу.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зазначив, що основна увага прикута до студентів магістратури другого року навчання, оскільки в грудні вони повинні захищати власні дипломні проекти, тому в листопаді заплановано провести для них кілька тижнів очного навчання. Навчальний відділ постійно проводить моніторинг занять в дистанційному режимі: 99% з запланованих проведено, середня участь студентів складає 83%. Разом з тим, факультет захисту рослин, біотехнологій та екології має цей показник найнижчий і це привід для проведення ретельної перевірки. Окрім того, оновлено перелік вибіркових дисциплін, на тижні – проведення акредитації п’яти освітніх програм.

  

     Керівники профспілкових організацій працівників Ростислав Тарасенко та студентської Олексій Мельник проінформували про надання допомоги захворівши на корона вірусну хворобу.

     Учений секретар Оксана Барановська представила проект порядку денного планового засідання вченої ради, серед яких звіт про виконання програми розвитку колективом гуманітарно-педагогічного факультету.

     Директор студмістечка Сергій Стецюк повідомив про проживання більше двох тисяч студентів в гуртожитках і заплановану спільно з директором ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадієм Ржевським перевірку дотримання санітарно-гігієнічних умов і вимог карантину, а також участь онлайн мешканцями кампусу в заняттях.

     Завідувач оздоровчим центром Вячеслав Крупка доповів про проведення четвертої хвилі ІФА-тестування викладачів і співробітників – цього разу факультету інформаційних технологій. Вчасне виявлення захворювання дозволяє руйнувати ланцюжки зараження та своєчасно надавати медичну допомогу. Така робота буде за можливості проводитися і надалі.

     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій проінформував про переведення усіх заходів в онлайн.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про заплановану участь в форумі Асоціації європейських університетів наук про життя, подачу на затвердження штатного розпису.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про запуск опалення відповідно до санітарних норм – першими його отримають гуртожитки, а згодом за графіком навчальні корпуси. До кінця тижня університет отримає чергову партію антисептика.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на подачі наукових проектів для участі в конкурсі на державне фінансування. Що ж до енергоефективності, то у період відсутності студентів потрібно відповідальним взяти питання під контроль та максимально зекономити енергоресурси та воду. У навчально-дослідних господарствах триває підготовка до збору кукурудзи.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – контролювати перебіг дистанційного навчання, проводити моніторинг дотримання санітарно-гігієнічних норм та участь в навчальному процесі мешканців гуртожитків, ефективно провести акредитацію освітніх програм, окрім перегляду вибіркових дисциплін, здійснити зміст обов’язкових. Ігорю Ібатулліну – підготувати нараду з ревізії господарської діяльності, забезпечити повне виконання плану закупівель. Вадиму Ткачуку – розглянути технічну підтримку серверів, які забезпечують дистанційне навчання, внести пропозиції з запровадження електронного університету.

  

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook