14 жовтня - День захисника України

14 жовтня 2020, 9:10

Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. 14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем». Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Не виникає навіть суперечок між православними українцями й різновірами, котрі хоч і вкладають у це свято зовсім різний зміст, ставляться до нього дуже шанобливо.
Як відомо, це свято найшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Звертаючись до неї, вони казали: "Покрий нас чесним своїм Покровом та захисти нас від усякого зла!"
День захисника Вітчизни – це свято, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, воно уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.

В це світле свято я бажаю Всім викладачам і студентам родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру, наснаги у відродженні найкращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля слави нашої рідної України!

 

Максим Сокольвак, студент 4 курсу 10 групи, 

спеціальність 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза"

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook