Відкрита лекція доцента Лакатоша В.М.

13 жовтня 2020, 9:07
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

 12 жовтня 2020 р. доцентом кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Лакатошем В.М. була прочитана відкрита лекція з дисципліни «Превентивні ветеринарні технології незаразних хвороб собак і котів» для студентів 2 курсу ОС «Магістр» на тему «Онкопатологія статевих органів і молочної залози у сук і кішок».

Актуальність теми незаперечна, - онкопатологія наразі завдає величезної шкоди не тільки людям,  але і собакам та котам, у яких пухлини молочної залози входять до чільної трійки пухлинної патології. Враховуючи те, що студенти даного курсу через тиждень повністю завершують курс теоретичного навчання зі спеціальності, вже оволоділи всіма необхідними знаннями та працюють практичними лікарями ветеринарної медицини в клініках  м. Києва, лектор доц. Лакатош В.М. обрав інтерактивний варіант проведення лекції.

Після ознайомлення студентів із актуальністю, планом та метою, кожен отримав якісні кольорові фотографії  2-х хворих тварин з пухлинами молочної залози та яєчників і, на основі наявних знань та власного досвіду, упродовж короткого часу провів їх оцінку та зробив припущення про можливий попередній діагноз. Надалі, упродовж всієї лекції студенти та викладач поступово і методично вивчали алгоритм  постановки діагнозу, порівнювали його результати з попередньою власною оцінкою студентами ситуації, що дозволило значно поглибити розуміння шляхів постановки правильного діагнозу, складання прогнозу та прийняття рішення про вибір методу лікування тварин з онкопатологією статевих органів і молочної залози. Лекція була прочитана на високому науковому і педагогічному рівні та дозволила студентам значно підвищити свої компетенції в галузі онкопатології собак і котів.

     Зав.кафедри доц.Вальчук О.А.


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook