Нові враження від практичних і лабораторних занять у студентів-першокурсників механіко-технологічного факультету

12 жовтня 2020 року
Механіко-технологічний факультет НУБіП України

   Вибираючи спеціальність при вступі абітурієнт створював уявлення про майбутні навчальні заняття, і яку він буде брати участь в них. Тому після трьох тижнів навчання можна поцікавитись - що відчувають студенти на заняттях.

   Відвідуючи лабораторні заняття з Комп’ютерних технологій, які проводить професор Несвідомін В.М.. студенти спеціальності «Транспортні технології» знайомляться з сучасними комп’ютерними засобами, потужними програмними пакетами вирішення математичних та інженерних задач, елементами програмування. Враховуючи те, що майже кожний студент уже володіє деякими комп’ютерними технологіями, знайомство з комп’ютерними засобами не викликає труднощів, проте вивчення нових програмних продуктів даються студентам з певною складністю. Але ніхто не втрачає впевненості в досягненні поставлених цілей та завдань.

 

   На лабораторних заняттях з паливно-мастильних матеріалів під керівництвом доцента Лавріненка О.Т. студенти першого курсу скороченого терміну з великим захопленням проводять досліди з оцінки характеристик палив, усвідомлюючи для себе технологію визначення якості палив, з якими часто маєш справу у своїй діяльності.

  

 

   Завідувач кафедри тракторів автомобілів та біоенергосистем доцент Чуба В.В. проводить лабораторні заняття з дисципліни «Машини для біоенергетики», які дозволяють з головою поринути у складні процеси перетворення біосировини у різні види палив та енергії. Ще цікавіше буває розібратися з технологічним обладнанням, яке виконує такі перетворення. Студентська думка часто знаходить інший підхід до виконання технологічного процесу, що окремих випадках не витримує ніякої критики, а в деяких може претендувати на нові технологічні або технічні рішення.

 

   Щоденна робота над покращенням своїх здібностей відбувається на практичних заняттях з англійської мови з викладачем доцентом Березовою Л.Г. Усвідомлюючи перспективи майбутнього проходження практик за кордоном або працевлаштування в іноземних компаніях, практичні навички в розумінні, читанні та письмі набуваються при активному спілкуванні іноземною мовою як між собою, так і в соціальних мережах або під час відеозв’язку.

   Технічний сервіс сучасних сільськогосподарських машин і обладнання може проводити лише підготовлений фахівець. Як це треба робити пояснює на лабораторних заняттях доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Надточій О.В. Вивчення особливостей конструкцій та методів роботи діагностичного обладнання дозволяють студентам впевнено ставити діагноз машині, обирати методи усунення несправностей та оперативно реагувати на проблемні ситуації. Досвід користування сучасним діагностичним обладнанням стає у нагоді вже зараз, коли студенти обслуговують власні технічні засоби.

  

 

   Студенти-магістри першого року навчання спеціальності Агроінженерія на лабораторних заняттях з дисципліни «Проектування і розрахунок технологічних процесів у тваринництві», які проводить доцент Заболотько О.О., вирішують проблемне питання - Яка машина краще подрібнює зернові матеріали? При цьому своє рішення треба обґрунтувати не просто словами – а чітким показниками, які визначаються за допомогою приладів, лабораторного обладнання та додаткових розрахунків. А спробуйте ви чітко, лаконічно, ґрунтовно і впевнено довести свою думку. Магістри-механіки це можуть!

Провів аналіз заступник декана МТФ Ребенко В.І.


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook