Допомога захворівшим студентам, викладачам і співробітникам, корегування графіку навчального процесу, контроль за якістю навчання – у фокусі ректорату

12 жовтня 2020 року
     12 жовтня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, присвячене поточній ситуації, якості навчального процесу та плануванню роботи на тиждень. Найближчим чином очікуємо рішення Кабінету Міністрів України щодо посилення карантинних обмежень і режиму роботи закладів вищої освіти. Після цього будуть прийняті відповідні внутрішні документи.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша нагадав графік навчального процесу, затверджений вченою радою університету, - до 2 листопада на очному навчанні перебувають студенти першокурсники та магістри першого року навчання. У випадку переходу на дистанційний режим до 15 листопада, що озвучено профільним міністерством, студенти старших курсів навчатимуться очно з 17 листопада по 1 грудня, а з 1 грудня і до кінця року – аудиторно навчатимуться та очно складатимуть сесію першокурсники. Моніторинг дистанційного навчання студентів 2-4 курсів свідчить, що для них організовано 99% занять, а відвідуваність сягає від двох третин в ННІ неперервної освіти і туризму до ста відсоткової на факультеті землевпорядкування. Окрім того завантажуються документи для акредитації п’яти освітніх програм, нарахована стипендія першокурсникам, оновлено перелік вибіркових дисциплін.

     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій проінформував про соціальні ініціативи студентства.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про успішне проходження спільного з німецькими колегами наукового проекту та залучення на навчання в аспірантурі громадян Китаю. Ректоратом прийнято рішення надати матеріальну допомогу співробітникам і викладачам, які захворіли на COVID-19. До фінансової допомоги долучився й профком співробітників. Напрацьований механізм грошової допомоги студентам – у разі необхідності потрібно звертатися до студентського профкому та Студентської організації університету.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про облаштування вентиляції та тепломережі в студентському коворкінг-центрі. На всіх об’єктах університету розпочато випробування внутрішніх теплових мереж.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на завершенні формування нових контрактів директорів ННІ, деканів факультетів, завідувачів кафедрами, професорами і доцентами, керівниками відокремлених підрозділів. Також у полі зору ректорату, кадрової комісії оголошення конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників та заміна посад.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Усім – провести аналіз результатів боротьби проти поширення захворювання на коронавірусну хворобу, продовжити неухильне дотримання умов карантину. Сергію Кваші – підготувати проект наказу про зміну графіку навчального процесу відповідно до рішення Уряду, переглянути умови співпраці з футбольним клубом «Любомир», провести роботу з керівниками відокремлених підрозділів щодо необхідності здачі їхніми випускниками ЗНО з української мови та профільного предмету в залежності від обраної спеціальності, внести пропозиції з відзначення Дня Захисника України, розробити порядок пошанування і завершення роботи в університетів ветеранів. Вадиму Ткачуку – розробити наказ з організації підрозділу «Екскурсії НУБіП». Валерію Іщенку – контролювати охайність студентського скверу, встановити там біотуалети, активізувати закупівлю меблів, вікон для гуртожитків. Ігорю Ібатулліну – проаналізувати публікаційну активність науково-педагогічних працівників у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook