Лабораторні роботи з першого ж курсу: спрямованість на якість навчання

9 жовтня 2020 року
 Класного спеціаліста на пальцях не підготуєш: для цього потрібна відповідна матеріально-технічна база і спрямованість на якість навчання. А її і забезпечують в першу чергу лабораторно-практичні заняття. Розуміючи це, керівництво університету робить все належне в цьому спрямуванні.

     Відповідно і наголос зараз, особливо у першокурсників, робиться на лабораторних. І студенти це відразу оцінили. В університеті значно цікавіше навчатися, тут більше наочності і сучасного обладнання, зазначає випускник Ніжинського агротехнічного коледжу, а нині першокурсник 1-ї групи (СК) ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Денис Приймак. Його академгрупа вже вдруге і з зацікавленням виконувала лабораторну роботу з електротехніки і електромеханіки.

     А майбутні енергетики з 2-ї групи (СК) вийшли вже на третю лабораторну – з визначення електричної міцності рідких діелектриків. Цікавлюся, що ж криється за цим складним технічним терміном? Майже відразу отримую відповідь – від Максима Карпука. Приємно, що на заняття студентство приходить підготовленим.

     Наступні лабораторні, які ми відвідали, проходили у 2-му навчальному корпусі, і проводили їх викладачі кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води. Відразу варто відзначити організованість першокурсників-агрономів, які працювали на лабораторній з теорії електролітичної дисоціації. Основи і деякі деталі цієї теми закладено в шкільній програмі, коментує доцент Руслан Лаврик. А зараз вони розширюються, поглиблюються і закріплюються на практиці.

     Класи неорганічних сполук – такою була тема лабораторної, яку для першокурсників 3-ї групи факультету ветеринарної медицини вів доцент Леонід Абарбарчук. Цікавимося його думкою щодо якості знань неофітів: більшість з них неорганічну хімію знають непогано, а завдання викладача – підвищити цей рівень до університетського.
     А скільки їх ще буде, таких лабораторних і практичних!..


Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook