Про свій спортивний шлях розповіла майстер спорту України з кульової стрільби студентка-першокурсниця Анастасія Ільвицька

9 жовтня 2020 року
  • Доброго дня, Настя. Розкажи про себе. Звідки ти?

– Мене звати Анастасія Ільвицька, я з Києва і, починаючи з цього року, – студентка факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  • Чому ти обрала саме НУБіП України?

– Обравши цей навчальний заклад, я вирішила присвятити своє майбутнє науковій сфері і думаю, що саме тут зможу реалізувати себе.

  • Яку роль відіграє спорт у твоєму житті ?

– Заняття спортом – це, безсумнівно, важливий елемент у житті будь-якої людини та чудова нагода проявити себе. При цьому завданням є не стільки набуття гарної фізичної підготовки і отримання високих спортивних результатів, скільки можливість розвиватися у нових напрямках.

  • Чому саме ти почала займатися кульовою стрільбою?

– Дуже важливо визначитися із видом спорту, який буде підходити саме вам як особистості. Іноді, звичних занять, таких як футбол або плавання, стає замало, тоді у вас існує два варіанти: або знайти нове хобі, забути про професійний спорт та обмежуватися ранковою зарядкою або спробувати більш незвичний для вас вид спорту. Це може бути все що завгодно, від скейтбордингу до настільного тенісу. Я обрала другий варіант і у віці тринадцяти років записалася на кульову стрільбу з гвинтівки.

  • Звідки ти дізналася про цей вид спорту?

– Про існування стрільби, як олімпійського спорту я дізналася випадково. Усе почалося з атракціонів у парках розваг, у той момент, коли банальне дитяче бажання виграти чергову іграшку несподівано переросло в шалений азарт, який мої рідні допомогли спрямувати у потрібне русло. Адже без належного контролю будь-яка пристрасть залишиться лише на рівні несформульованого бажання, не маючи можливості знайти вихід. Неймовірно важливо, щоб усередині вас горів вогонь жаги до свого ремесла, до перемог, до битв з самим собою та іншими. Полум'я цієї жаги потрібно підтримувати кожного дня, якщо вдасться, то на протязі всього життя.

  • Яких висот ти досягла у своєму виді спорту?

– Наразі я є майстром спорту України і планую продовжувати свою кар'єру. Позаду в мене сотні тренувань, десятки поїздок на змагання та неймовірна кількість приємних спогадів. Зрозуміло, що в житті спортсмена повно труднощів. Іноді, через втому, доводиться нагадувати собі наскільки це для мене важливо. Але запевняю вас, кожне зроблене над собою зусилля допоможе подолати новий поріг власних можливостей.

 

  • Дякую тобі, Анастасіє, за чудову і змістовну розповідь.

– На все добре.

Бесіду вела Олена Хотенцева,
старший викладач кафедри фізичного виховання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook