ВИХОВНА РОБОТА – ВАЖЛИВА СКЛАДОВА НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ

8 жовтня 2020 року

    Науково-педагогічні працівники кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій з відповідальністю поставилися до виконання обов’язків наставників академічних груп спеціальності «Лісове господарство», адже їх підопічними є студенти 1 курсу, які звикають до нових умов навчання і проживання, вступають у самостійне життя. Саме на цьому початковому етапі студентам необхідна допомога досвідчених педагогів, які своїми батьківськими порадами і настановами сприяють їх адаптації до специфіки навчального процесу в університеті, розповідають про його славетну історію та традиції, а також про можливості у цей період реалізувати свої всебічні здібності.

  Саме з цією метою 6 жовтня 2020 року відбулася зустріч студентів 1 курсу 3 групи скороченого терміну навчання із завідувачем кафедри, професором В.М. Маурером та наставником групи, доцентом С.М. Дударцем. На початку зустрічі Віктор Мельхіорович поцікавився враженнями студентів від перших тижнів навчального процесу, умовами їхнього проживання у гуртожитку. Завідувач кафедри, як заслужений лісівник України, відмітив, що студенти обрали одну із самих відповідальних спеціальностей, оскільки лісівники працюють на майбутнє.
 
 
    У процесі спілкування також було акцентовано увагу, що на студентах саме цієї групи – недавніх випускниках лісових коледжів, лежить значно більша відповідальність за сумлінне відношення до навчання і поповнення багажу знань. Професор В.М. Маурер, який теж є колишнім випускником Сторожинецького лісового технікуму, з цього приводу поділився своїм науково-педагогічним і життєвим досвідом. На теперішній час, коли у всіх галузях має місце жорстка конкуренція за робочі місця, а роботодавці надають перевагу освіченим і практичним фахівцям, необхідно під час навчання прикласти максимум зусиль для підвищення свого освітнього рівня. Запорукою цьому є ефективне використання свого часу, займання самоосвітою під час роботи у бібліотеці, активна участь у студентських наукових гуртках, громадській роботі тощо. Студенти також повинні гармонійно розвиватися, займатися спортом, всебічно реалізовувати свої можливості у різних напрямках.
 
 
 
Студентів також було ознайомлено із специфікою роботи та керівниками студентських наукових гуртків, яких на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій є чотири: «Поновлення та розведення лісу», «Київська асоціація студентів-лісівників» (Kyiv Forestry Students Association, KFSA), «Лісомеліорація і ландшафтознавство» та  «Декоративне розсадництво». Тож бажаючим займатися у студентських наукових гуртках, які є первинними осередками науки, є з чого обрати. Для цього необхідне лише бажання і прагнення удосконалювати та підвищувати свій рівень знань.
Сподіваємося, що дана зустріч та спілкування зі студентами стануть їм у нагоді для усвідомлення необхідності якісного навчання, набуття тих знань і навиків, які визначають справжнього лісівника.
 
 
                                           Наставник 3 групи 1 курсу
спеціальності «Лісове господарство»,
                               доцент Сергій Дударець 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook