Виїздне заняття для студентів магістратури ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»

7 жовтня 2020 року
     Кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна і компанія ТОВ «AgriLab» на своїй базі с. Велика Олександрівка Бориспільського району Київської області 5 жовтня 2020 року організували та провели виїзне заняття з теми «Диференційоване внесення агрохімічних ресурсів». У межах навчального процесу участь прийняли дипломники кафедри 1 і 2 курсу, які навчаються за ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві».

     У межах практичної частини під керівництвом спеціаліста компанії «AgriLab», дипломниці кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва Каріни Кулик студенти ознайомились зі спектром досліджень, що проводить компанія, а також провели огляд демонстраційних посівів кукурудзи на зерно та соняшнику.

    Студенти заслухали виступ представника компанії Binfield Володимира Моторного, який ознайомив майбутніх фахівців із специфікою удобрення соняшнику в умовах сучасних інноваційних викликів за допомогою безпілотних систем. Магістри мали можливість провести порівняльну оцінку ефективності різних технологій удобрення в умовах точного землеробства за вирощування соняшника.

    Цікавим, на думку студентів, був виступ Сергія Демко, представника компанії Presicion Planting, який спрямував увагу магістрів на специфіці формування посівів кукурудзи на зерно за застосування сучасної точної техніки та оцінив можливість різних варіантів сівби культури.

     Від завідувача кафедри професора Анатолія Бикіна майбутні фахівці почули практичні поради з власного досвіду за шкоду стикових міжрядь, особливостей проведення десикації, висоти скошування врожаю, за найменших його втрат в умовах прицезійного агровиробництва.

   Представник компанії АGKO детально охарактеризував сучасні комбайни клавішного і клавішно-роторного типу. Звернув увагу на їх продуктивність, допустимі втрати при збиранні, системи картування урожайності, значного зниження витрати пального. Комбайн марки Massey Ferguson проводив облік врожаю демонстраційних ділянок соняшника.

    Студент магістратури 2-го року навчання Ярослав Матвієко на прикладі господарства своїх батьків продемонстрував результати обстеження полів компанією ТОВ «AgriLab» з використанням елементів точного землеробства, програмні рішення для обробки та подачі інформації.
     На завершення зустрічі майбутні магістри активно поборолися за призи від організаторів компанії «AgriLab».

 

Олена Літвінова, Олег Грищенко,

доценти кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook