«Політика та цілі в сфері якості» розробляємо з урахуванням вимог міжнародних стандартів та удосконалюємо знання іноземних мов

6 жовтня 2020 року
м. Київ, НУБіП України, Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

 

Рішення будь-якої виробничої проблеми неможливо без ефективного управління, яке передбачає зосередження уваги і сил на підвищенні рівня управління та забезпеченні якості, що задовольняє споживачів, і відповідно обумовлює конкурентоспроможність продукції та послуг, що в сучасних умовах, в першу чергу, необхідно для підвищення ефективності виробництва в цілому.

Дисципліна «Управління якістю», що є базовою для підготовки фахівців спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» та здійснюється на факультеті Харчових технологій та управління якістю продукції АПК передбачає розроблення ряду елементів, що забезпечують формування системи управління якістю, а також застосування сучасних інструментів та методів у процесі їх створення.

Міжнародний стандарт ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001: 2015) у пункті 5.2.1 висуває ряд вимог до розроблення політики у сфері якості: відповідність цілям організації; включення зобов'язань щодо задоволення вимог та постійного поліпшення результативності системи управління якістю; забезпечення основи для встановлення та перегляду цілей у сфері якості; була доведена до відома персоналу організації та зрозумілою на всіх рівнях;аналізувалася щодо придатності.

Розроблені політики в сфері якості містять основні напрямки та наміри організації щодо якості і відображають пріоритети і принципи в розвитку підприємства для поліпшення якості продукції та послуг, підвищення задоволеності споживачів, вдосконалення елементів системи управління з урахуванням вимог різних зацікавлених сторін (працівників, постачальників, підрядників, партнерів, суспільства в цілому ). Отримані цілі у сфері якості розроблені відповідно до принципу SMARTі є: Specifiс– конкретні, Measurable — вимірювані, Achievable — досяжні, Realistic– реалістичні та Time-based— визначені у часі.

Особливо приємним є визнання того факту, що мовного бар’єру не існує, коли потрібно вирішити цікаве завдання і магістри із базовими знаннями різних спеціальностей НУБіП, серед яких агробіологи, екологи, технологи переробки м’яса та продукції аквакультури успішно розробили політику та цілі у сфері якості для поки, що віртуальних, але в недалекому майбутньому дійсно реальних фермерських господарств, що виробляють екологічні корми для тварин та молочну продукцію з гарантовано відповідним рівнем показників безпечності та якості.

 

Наталія Сілонова
к.б.н., доцент, секретар кафедри
стандартизації та сертифікації
сільськогосподарської продукції

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook