Дистанційна лекція з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії»

5 жовтня 2020, 15:40

З метою подальшого вивчення основ фізичної хімії 2 жовтня 2020 року студентам ІІ потоку (4-7 групи) ІІ курсу факультету ветеринарної медицини було прочитано on-line на платформі Zoom лекцію з дисципліни «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії».

Студентам було важливо дізнатися про те, що фізична хімія вивчає взаємозв'язок між хімічними процесами і фізичними явищами, які їх супроводжують, для встановлення закономірності між хімічним складом, будовою речовин і їх властивостями.

Фізична хімія існує на межі між хімією і фізикою, оскільки вона вивчає закони взаємоперетворення хімічних і фізичних форм руху матерії. Користуючись теоретичними й експериментальними методами обох наук, а також власними методами, фізична хімія встановлює закони перебігу хімічних процесів і умови досягнення хімічної рівноваги.

Для теоретичного узагальнення експериментального матеріалу і створення стрункої системи уяв про властивості речовин і закони хімічних процесів у фізичній хімії використовується три незалежних методи теоретичної фізики: квантово-механічний, статистичний і термодинамічний, два останніх особливо важливі у вивченні біохімічних процесів, які відбуваються в живих організмах.

Після представлення презентацій лекцій та за використання бази питань контролю електронного навчального курсу БТ ОФКХ студенти 7 групи 2 курсу факультету ветеринарної медицини на практичних заняттях закріплювали найосновніші елементи засвоєного матеріалу з основ фізичної біохімії.

Професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого
Лілія Калачнюк

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook