Співробітники кафедри терапії і клінічної діагностики - учасники міжнародного наукового стажування «Академічна доброчесність»

29 вересня 2020, 20:56

 Співробітники кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Грушанська та Тетяна Немова з 10 серпня по 18 вересня 2020 року, за наказом ректора НУБіП України, проходили наукове стажування «Академічна доброчесність» на базі Вищого Семінаріуму Духовного університету UKSW (Варшава) за сприяння Польсько-української фундації «Інститут Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці» (IIASC).

Під час проходження наукового стажування 57 учасників вітчизняних закладів вищої освіти детально познайомились з міжнародним досвідом Польщі та інших країн щодо  академічної доброчесності.
 Згідно програми освоїли: 
- види порушень академічної доброчесності, способи їх ідентифікації;
- інструменти та процедури перевірки академічних творів на плагіат;
- методи навчання здобувачів освіти академічному письму та академічній доброчесності;
- інструменти та способи мотивування здобувачів освіти до доброчесної поведінки;
- норми законодавства, вимоги внутрішніх нормативних документів з питань академічної доброчесності, визначені закладом вищої освіти, а також методи запобігання порушенням. 
Крім того, розглянули види академічної відповідальності та процедури розгляду справ про порушення академічної доброчесності; вивчення та впровадження практик провідних університетів світу із забезпечення академічної доброчесності; створення і використання ефективних методів об’єктивного оцінювання результатів навчання здобувачів вищої освіти.
Провідними спікерами стажування були:
Олександр Доренський – експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
Алі Тахмазов, виконавчий директор Plagiat.pl;
Кшиштоф Ґутовскі – експерт з авторського права та видавець, Інститут Права Польської Академії Наук;
Віталія Архіпова, регіональний менеджер компанії Turnitin (американська інтернет-служба виявлення плагіату);
Іван Гаврилюк – доктор наук Варшавського Університету;
Сімон Лінакре – директор з міжнародного маркетингу та розвитку компанії Cabells, яка охоплює базу даних міжнародних наукових публікацій і формує точну, сучасну інформацію про академічні журнали майже всього світу.
За результатами стажування учасниками оформлено есе, яке буде опубліковано у збірнику наукових есе учасників наукового стажування: Академічна доброчесність: виклики сучасності https://www.iiasc.org/publications/. 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Немова
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook