Другий тиждень поспіль на онлайн лекціях з ветеринарної фармакології явка студентів є високою

29 вересня 2020, 18:32

Студенти 11 групи 3 курсу факультету ветеринарної медицини, які здобувають другий (магістерський) рівень вищої освіти за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», вже другий понеділок поспіль засвідчують майже 100%-ву явку на онлайн лекціях. Згідно розкладу для них було проведено вже дві лекції з використанням Webex Meetings.
На першій парі було розглянуто основні вступні поняття про дисципліну «Ветеринарна фармакологія», її мету та завдання, а також детально проаналізовано переваги та недоліки ентерального та парентерального шляхів введення лікарських засобів.

На другій лекції, яка відбулася 28 вересня, вивчалися такі поняття як фармакологічна дія та фармакологічний ефект, що нерідко розглядають як синоніми. Студенти засвоїли теоретичний матеріал щодо різних видів дій ветеринарних препаратів: місцевої, рефлекторної, резорбтивної, селективної і неспецифічної, основної, побічної тощо; види дій за тривалого застосування лікарських засобів. У формі дискусії було розглянуто питання про фактори, що впливають на дію та фармакологічну активність ліків.

Поряд з цим, тривають і лабораторні заняття з ветеринарної фармакології як в онлайн режимі, так і на за допомогою ресурсів elern платформи НУБіП. Працюють студенти 2 курсу (скорочений термін) та 3 курсу (повний термін), незрозумілі питання уточнюються за допомогою форуму, чату, електронрої пошти, Viber чи Telegram. 

Слід відзначити, що студенти активно включилися в режим дистанційного навчання. Так, на цьому тижні - саме на їх прохання - буде проведено додаткове лабораторне заняття. На ньому з ініціативи студентів запланована робота з виписуванням рецептів на лікарські засоби. Також активно триває підготовка до здачі модулів та відпрацювання занять, пропущених за очного навчання. 

Доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії І.М. Деркач


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook