«Українська мова за професійним спрямуванням» — святкова лекція у «відкритій аудиторії»

24 вересня 2020 року

 Доцент кафедри журналістики та мовної комунікації підготувала урочисту вступну лекцію, майстер-клас і захоплюючу наукову подорож під назвою "Українська мова за професійним спрямуванням — ключ до успіху". Ця святкова лекція присвячена мальовничій, експресивній та незрівнянній темі самореалізації майбутнього фахівця.

https://youtu.be/FFvOeDy6BVI

«Сьогодні вперше зустрілися з першокурсниками в аудиторії — цей день був особливо позитивним в пам’ятним для студентів. Для першокурсників викладачі — найрідніші люди у новому дорослому житті. Ми, викладачі, маємо честь і водночас відчуваємо велику відповідальність бути викладачем, другом для першокурсників.

https://youtu.be/vOyb9xM_B_0

Спілкуючись зі студентами, продовжуємо самоудосконалюватися, навчання триває впродовж всього життя (life–longlearners). Час змінюється: сучасні студенти ерудовані й розумні, вони прагнуть спілкуватися із тим, хто знає більше від них.

Шукають того, хто допоможе їм розвиватись професійно. Карантин вносить свої корективи у навчальний процес. Зараз особливо важливо максимально ефективно використовувати час навчання і працювати продуктивно», — ділиться враженнями доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Чекалюк.

https://youtu.be/T167AVJWjkk

Студенти першокурсники пари провели на свіжому повітрі у казковому лісі нашого університету, у навчально-виробничій лабораторії «Кафедри конярства і бджільництва». Останнім часом зріс інтерес до української мови як державної офіційної мови кожного громадянина, досвідчені фахівці удосконалюють мову на курсах і практикують на конференціях. На сьогодні мало володіти лише тими знаннями, що дала школа, варто осучаснювати знання, практикувати рідну мову, розвиватися, йти в ногу з часом. Молодий спеціаліст із вузівською освітою повинен добре знати українську мову і використовувати її при виконанні службових обов`язків. Глибокі знання професійної мови допоможуть краще оволодіти фахом, підвищити ефективність праці, зміцнити ділові стосунки партнерів, адже мова визначає культуру і компетентність фахівця, — зазначає Вероніка Василівна.

Студентів особисто привітав очільник кафедри конярства і бджільництва, професор Микола Гаврилович Повозніков, провів захопливу екскурсію, познайомив із лабораторією, організував майстер-клас. Успіхів нам усім — продуктивного навчального року.


Інна Головацька,
Гурток «Юний журналіст»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook