Першокурсники приступили до занять: один навчальний день

23 вересня 2020 року
     Першовересневе свято, хоч і з запізненням через пандемію коронавірусу, в НУБіП таки відсвяткували. І, як після кожних святкувань, настали будні: наші першокурсники, прийнявши клятву студента та отримавши студентські квитки і заліковки, на відміну від своїх ровесників з багатьох інших вишів, приступили до очних занять. Аудиторії і лабораторії всіх корпусів сьогодні заповнені тими, хто прийшов в університет за знаннями.

    Що потрібно відзначити відразу – дисциплінованість і, якщо хочете, відчуття ліктя. Тому що на всіх локаціях, де побувала творча група офіційного сайту НУБіП, на заняття групи прийшли практично у стовідсотковому складі.
     Як от на агробіологічному факультеті, де ми потрапили на заняття з генетики: першій групі скороченого терміну навчання якраз читали першу лекцію. І першокурсники з величезним зацікавленням слухали викладача. Загальний настрій висловив її староста Денис Голошкін: в університеті подобається все – і група, і викладачі, і аудиторії, і територія. Недаремно ж, побувавши на Днях відкритих дверей у кількох вишах, він спинив свій вибір на агробіологічному факультеті НУБіП, куди і вступив після закінчення Каховського агротехнічного коледжу (з якого, до речі, цьогоріч прийшли навчатися в НУБіП на різні спеціальності п’ять чоловік). Чого чекає від навчання? Того, чого недоотримав у коледжі: практики.
     3-тю групу ми застали під час занять з англійської: тут якраз розподіляли її на дві частини для більш ефективного вивчення мови. Для навчання використовуємо спеціалізований англомовний підручник видання Оксфордського університету, говорить доцент кафедри англійської мови для ТАС Світлана Мудра. Надіємось, що іспит в зимову сесію всі наші студенти складуть добре.

     На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології першу лекцію із загальної біотехнології для студентів 2-ї групи спеціальності «Біотехнологія і біоінженерія» читала декан Юлія Коломієць. Надіюсь, хороша група, на свою першу лекцію з мого предмета прийшли в повному складі, відзначає викладач. Думку декана щодо академгрупи цілком розділяє її староста Калерія Воєводська: вже зараз видно, що колектив вийшов згуртований, впевнений в своїх силах, недарма ж група сформована як англомовна.

     Факультет ветеринарної медицини прийняв цьогоріч на навчання 319 першокурсників. З першою з академгруп – 6-ю – ми познайомилися в очікуванні пари з історії ветеринарної медицини. А чи потрібен такий предмет ветлікарю? Обов’язково, стверджує одна з її студенток – Анастасія Алтухова. Адже витоки професії потрібно знати.
     У 12-й групі (СК), сформованій із вступників, які закінчили різні коледжі, одним з перших було семінарське заняття з англійської мови. І єдина відсутня студентка має поважну причину: вона вже працює за фахом.
     Ви вважаєте, що знаєте українську мову? Може й так, але не зовсім. Тож у 1-ї групи день розпочався з практичного заняття з української як державної за професійним спрямуванням.

     На механіко-технологічному факультеті у першокурсників день теж видався насиченим. У агроінженерів на практичній з англійської мови ми зустріли 5-ту групу (СК), з фізики – 2-гу. З фізикою дружу, посміхається Володимир Грищук, у всякому випадку ЗНО склав на 173 бали, тож проблем не передбачається.
     З контрольної з фізики розпочали студентське життя і енергетики 2-ї групи. Це потрібно для виявлення залишкових знань після школи, говорить асистент кафедри фізики Віталій Черній. У кого знань не вистачає, рекомендуватимемо безкоштовні курси з предмету, про які дбає університет.

  

  

     Ще у однієї представниці ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – 1-ї групи (СК), що опановує спеціальність «Автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології» – день розпочався з лабораторної з дисципліни «Комп’ютерні технології та програмування». Видно, що комплектувалася вона з випускників коледжів, говорить старший викладач Марина Гачковська. Основи програмування вже знають, і працювати з ними приємно.
     Ось таким видався сьогодні навчальний день.

Валентин Обрамбальський
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook