Міжнародний день студентського спорту в НУБіП України

22 вересня 2020 року
м. Київ, НУБіП України
     З нагоди міжнародного дня студентського спорту у Національному університеті біоресурсів і природокористування України 19-20 вересня відбулися змагання першокурсників з волейболу і міні-футболу. На змаганнях були присутні проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша та директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський.

     Активно провести дозвілля та вибороти свої сили на спортивних майданчиках загалом прийшло 192 учасники. На волейбольному майданчику біля навчального корпусу № 9 взяли участь у іграх 6 команд 19 вересня і 7 – 20-го. Загальна кількість дівчат та хлопців – любителів волейболу склала 84 особи. Було створено команди: «Центр-1», «Центр-2», «Схід», «Захід», «Північ», «Південь», «Черкаси», «Полтава», «Волинь», «Кияни», «Мікс», «Міксgirl», «Львівські гуси». Грали за по коловою системою до 15 очок, а у фінальному матчі до 25 очок кожна партія. Під час, коли дві команди змагалися на майданчику інші учасники групувалися у декілька кіл і готувалися до своїх матчів, граючи у колах. До фінальної зустрічі дійшли команди «Волинь» та «Черкаси». «Волинь» перемогла з рахунком 2:0.

     Змагання з міні-футболу проходили на майданчику зі штучним покриттям біля навчального корпусу № 9. 5 команд 19 вересня і 6-ть - 20-го прийшли пограти на свіжому повітрі. Отримавши нагороди напередодні, деякі хлопці також взяли участь у змаганнях і на наступний день, прагнувши виграти медалі вищого ґатунку.
     Запекла боротьба розгорнулася на спортивному майданчику. На цей раз не тільки побільшало команд-учасниць, а і збільшилася кількість гравців у кожній команді. Загалом за два дні випробувати себе у міні-футболі прийшло 108 студентів нашого університету. Команди були розділені на дві групи за принципом земляцтва по три команди в кожній. Граючи по колу на груповому етапі, у подальший раунд змагань потрапляло по дві найкращі команди з групи. Потім гралися напівфінали і переможці утворювали пару фіналістів, а переможені – боролися за 3-тє місце.

 

     На цей раз за вихід у фінал змагалися «Північ» з «Київщиною» і «Центр» з «Півднем». У першій парі впевнену перемогу з рахунком 5:0 одержала команда «Київщина», яка підсилилася трьома представниками гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Фізична культура і спорт». А фіналіста з другої пари визначила лише серія пенальті на користь команди з південного регіону.
     У грі за третє місце між командами «Центр» і «Північ» одержала перемогу команда з півночі з рахунком 4:0.

     У фінальному поєдинку зустрілися потужні суперники. Першими вдалося відкрити рахунок хлопцям з київської області. Перевага в один м`яч протрималася довго, аж до кінця другого тайму. За декілька хвилин до закінчення гри команді «Південь» вдалося зрівняти рахунок. Команди активізували свої дії, але жодній не вдавалося вийти вперед. І лише зі свистком арбітра «Київщині» вдалося забити другий м`ячі і гра завершилася з рахунком 2:1 на користь футболістів з київської області.

     Тож бронзові нагороди вибороли хлопці з північного регіону на чолі з Максимом Гриценком (агробіологічний ф-т), другими стали студенти з південного регіону – капітан команди Дмитро Васильченко (агробіологічний ф-т), переможці - «Київщина» разом з капітаном команди Максимом Данцем (ННІ ЕАЕ).

Дякуємо учасникам за чудове свято спорту!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook