Без поразок не буває перемог

14 вересня 2020, 8:34
13 вересня завершився перший етап Кубку України з волейболу серед чоловічих команд сезону 2020-2021. Це — щорічний турнір, який проводиться під егідою Федерації волейболу України (ФВУ). Його засновано у 1992 році. Команди-учасниці змагаються у два етапи. В цьому році 19 команд були розділені на 5 груп, де вони грали по колу. До наступного етапу потрапляють команди, які зайняли на першому етапі 1-2 місця у кожній групі.

     Збірна НУБіП України вперше за історію свого існування взяла участь у вищезгаданому національному турнірі.
     Як повідомляє прес-служба ГО ФВУ: «Перший етап національного Кубку дозволяє продемонструвати свої здібності та амбіції будь-кому, тож дехто цією можливістю намагається скористатися. Оскільки, за традицією, на цій стадії змагань клуби Суперліги відсутні, то фаворитами вважатимуться представники вищої ліги».
     Фаворитом групи, до якої потрапила наша команда вважався ВК «Решетилівка», який у минулому сезоні сенсаційно пробився аж до фіналу турніру, де все ж поступився потужному клубу «Житичі-ЖНАЕУ». У стартуючому же сезоні, за словами президента амбітного колективу Олександра Біленького, перед ним поставлене завдання обов’язково здобути путівку до елітного дивізіону, та й у Кубку України довести не випадковість вищезгаданого успіху. Відповідно, влітку ВК «Решетилівка» отримав солідне підсилення. Його форму вдягнули досвідченіший догравальник Євген Капаєв (справжній лідер торішнього «Локомотива») та його колега по амплуа Олексій Дрофа. Їхньому прикладу послідував ще один наддосвідчений майстер – зв’язуючий Сергій Гуменюк. І, нарешті, на посаду головного тренера був запрошений відомий спеціаліст Сергій Побережченко. Така трансферна політика виправдала амбіції цього клубу, адже у групі він розгромив усих своїх суперників з рахунком 3:0.
     Наші хлопці намагалися чинити опір, але майстерність, досвід, зіграність команди ВК «Решетилівка» була вище.

     Другим суперником для збірної НУБіП України стала полтавська команда СК Радіус-СДЮСШОР №2, яка також підсилилася потужними гравцями, що дало їй змогу обіграти збірну НУБіП України з рахунком 3:0, хоча наші хлопці поступилися лише двома очками в другому сеті і чотирьома у третьому.
     Останнім суперником для збірної НУБіП України стала команда Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ). Гра йшла на рівних. НУФВСУ трохи випереджала нашу збірну у першому сеті, потім поступилася у другому. На жаль, наші волейболісти гідно змагалися в третьому сеті, зрівнявши рахунок – 12:12, але не змогли втримати натиск суперника. Результат гри – 3:1 на користь НУФВСУ. Та не дивлячись на невдалий виступ, участь у Кубкових змаганнях є неоціненним досвідом для нашої збірної і показало орієнтири майстерності найкращих волейболістів до яких треба прагнути.
     А також, користуючись нагодою, вся команда дякує керівництву університету за можливість участі у Кубку України, організацію поїздки та фінансову допомогу.
     Побажаємо волейболістам збірної НУБіП України успіхів у майбутніх турнірах та спортивних звершень!!!
     Слідкуйте за останніми новинами із життя наших волейболістів на офіційних сторінках у Facebook та Instagram (@volleyball_nubip).

 

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook