Викладачі кафедри економічної теорії взяли участь у on-line семінарі, організованим Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) на тему: «Школа фермера ФАО: Системи полезахисних лісових смуг та критерії їх оптимізації».

14 вересня 2020 року
кафедра економічної теорії

   Викладачі кафедри економічної теорії взяли участь у on-line семінарі, організованим Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) на тему: «Школа фермера ФАО: Системи полезахисних лісових смуг та критерії їх оптимізації».

   Ігор Тимощук - заступник директора Державного підприємства «Степовий ім. В.М. Виноградова філіал УкрНДІЛГА» представив доповідь на тему «Значення полезахисних лісових смуг для продуктивності сільськогосподарського виробництва», у якій детально розповів про роль лісових смуг у боротьбі з ерозією та вимерзанням озимих культур.

  Юрій Дмитрук - доктор біол. наук, професор, завідувач кафедри агротехнологій та ґрунтознавства Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича доповів про придатність ґрунтових умов для створення полезахисних лісових смуг, охарактеризував системи полезахисних лісових смуг та визначив критерії їх оптимізації. Цікавою була інформація про практичні моделі, призначені для визначення впливу заходів з меліорації, класів небезпеки та втрати від ерозії ґрунтів.

    Сергій Макій - голова фермерського господарства "Макій", Великолепетиський р-н, Херсонська обл. розповів про практичні аспекти зберігання лісових смуг на сучасному етапі, їх браконьєрські вирубки та звернув увагу на недоліки українського законодавства стосовно лісосмуг. Він наголосив на позитивному впливу лісових смуг на підвищення врожайності та необхідності їх оновлення.

   Наталя Висоцька - експертка ФАО, кандидат сільськогосподарських наук, заступниця директора з наукових питань Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького» (УкрНДІЛГ) підготувала доповідь про агролісомеліоративне районування та оптимізацію систем захисних лісових насаджень в агроландшафтах. Вона наголосила на недостатньому рівні захищеності полів лісопольовими смугами в Україні.

   

     Модератором семінару була Вікторія Михальчук - фахівець із комунікацій ФАО в Україні.

Інформація, котра розглядалася на семінарі була дуже актуальною та корисною для працівників кафедри, оскільки на кафедрі діє навчально-наукова лабораторія економічної теорії та біоекономіки, а більшість викладачів є сільськогосподарськими експертами-дорадниками.

Віра Бутенко,

д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook