Виробнича практика студентів магістратури ОП "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві" в ТОВ «Біотех ЛТД»

14 вересня 2020 року

       Добрицький Ярослав

      Під час практики я продовжив дослідження, розпочаті з керівником моєї дипломної роботи ще два роки тому. Цього року працював з новою для мене культурою – ріпаком озимим. На основі дистанційного моніторингу і ексклюзивної системи спектрального аналізу, розробленої командою вчених нашого університету, була розроблена програма агрохімічних досліджень, направлених на оптимізацію живлення рослин. 

  

  

    Дистанційний моніторинг проведений був за допомогою професійної системи для промислового використання Slantrange. Проте, жодна найсучасніша автоматизована система не матиме функціональної цінності без професійного обґрунтування. Саме такі завдання були поставлені керівником, яка під час суворого карантину заклала відповідні досліди. За час практики я практично випробував себе у фасі, поєднуючи елементи прецизійного землеробства з класичними агрохімічними дослідженнями.

  

       Пилипенко Сергій
    За час проходження виробничої практики працював із дистанційним моніторингом ріпаку за допомогою дрона. Отримані знімки дозволять дослідити неоднорідність рослинного покриву, виходячи з інтерпрійованих вегетативних індексів та інших показників, що також дозволить виявити причини цієї неоднорідності, що в майбутньому дозволить оптимізувати витрати на вирощування культури.

    На виробничій практиці також стикнувся з технологічними процесами вирощування досліджуваної культури, які проходили на високому рівні; відбирав ґрунтові та рослинні проби, які в подальшому будуть аналізуватись; досліджував причини неоднорідності ґрунтового покриву під дослідом.

 

       Слободянюк Андрій
     Практичне знайомство з точним землеробством відбулося з аерофотозйомки, з якої в подальшому було складено ортофотоплан. З керівником практики було вирішено розбити досліджувану ділянку на три зони. Завдяки ортофотоплану здійснилося дане завдання. За період росту і розвитку соняшника було здійснено чотири біометричні обліки.

  


     У зв’язку з карантинними заходами в країні було прийняте рішення працювати в лабораторії, де було проведення аналізи ґрунту на вміст мікроелементів, о дало більше розуміння про неоднорідність даних дослідних ділянок. Визначення проводилися з дотриманням карантинних мір.

      Гарагуц Тарас
     Під час проходження практики я займався займався моніторингом посівів пшениці озимої. За даними зйомок, які були зроблені за допомогою дрона, були виділені три зони неоднорідності, які в подальшому досліджувалися. Після цього було проведене диференційоване внесення добрив у ці ділянки, щоб визначити економічну доцільність даного прийому. Я приймав участь у таких технологічних процесах як дистанційний моніторинг посів за допомогою дрона, диференційне внесення добрив, а також відбирав зразки ґрунту і рослин у різних фазах росту і розвитку, для подальшого їх лабораторного аналізу.

 

     Студенти освітньої магістерської програми "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві"

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook