ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження приймає естафету онлайн-тренінгу «Школа першокурсника»

14 вересня 2020 року

ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 13 вересня прийняв естафету вже традиційного для нашого університету заходу «Школа першокурсника». Керуючись рекомендаціями Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров'я дана зустріч була проведена в режимі онлайн і розпочалась з вітання та напутніх слів до першокурсників ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Ніколаєнка. У своєму зверненні Станіслав Миколайович розповів про історію університету, озвучив головні напрями діяльності структурних підрозділів, згадав видатних і заслужених випускників, роз’яснив особливості навчального процесу за карантинних умов та привітав вступників із долученням до студентської родини університету і побажав великих  досягнень у навчанні.

 

Продовжила онлайн-тренінг заступник начальника навчального відділу Оксани Зазимко, яка висвітлила основні аспекти структури та особливостей освітнього процесу в університеті.

 

Олексій Мельник проінформував щодо напрямків діяльності профспілкової організації студентів та аспірантів університету.

 

Новообраний голова Студентської організації Дмитро Кушпій розповів про структуру студентського самоврядування в університеті та головні заходи студентського дозвілля, проведенням яких займається студентський актив.

 

Далі завідувачем кафедри фізичного виховання майстром спорту України міжнародного класу з футболу Миколою Костенком було представлено спортивні секції, які чекають першокурсників, а також анонс спортивних змагань у університеті, які плануються у поточному навчальному році за стабільної санітарно-епідеміологічна ситуації в країні.

 

Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський розповів про особливості виховного процесу в університеті, а також унікальні можливості для першокурсників реалізувати себе в університетських проєктах.

 

Про особливості поселення та проживання в гуртожитках університету детально розповів директор студмістечка Сергій Стецюк.

 

 

Культурне життя університету презентувала кафедра культурології. У ознайомчому відеоролику було розказано про існуючі заходи, гуртки і колективи творчості та можливості для студентства реалізувати свій творчий потенціал з урахуванням здібностей кожної особистості окремо.

 

Також з привітальним словом до студентів звернувся і завідувач кафедри військової підготовки університету Анатолій Есаулов, який розповів про можливості наших студентів здобути ще одну освіту (військову).

 

Далі модератором зустрічі був заступник директора інституту Олексій Романенко.

Перше знайомство безпосередньо з ННІ енергетики, автоматизації і енергозбереження розпочав директор інституту Віктор Каплун. Віктор Володимирович привітав нове покоління енергетиків, автоматників та теплоенергетиків, коротко висвітливши головні моменти майже 90 літньої історії інституту та розповівши про поточну структуру інституту та організацію навчального процесу, до якого вже через тиждень долучаться наші першокурсники. Директор також зосередив увагу майбутніх студентів на особливостях забезпечення навчального процесу в умовах пандемії, наголосивши на тому, що колектив інституту зі своєї сторони вживає всі можливі заходи для забезпечення дотримання карантинних вимог.

 

Про сучасну систему освіти та особливості роботи студента з модульним середовищем освітнього процесу на навчально-інформаційному порталі НУБіП України розповіла завідувач кафедри вищої та прикладної математики Ніна Батечко.

 

Заступник директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Олексій Романенко представив кураторів вже сформованих академічних груп, списки яких розміщені на сайті інституту у вкладці «Кабінет першокурсника-2020», наголосив на необхідності здійснення своєчасної оплати за навчання та проживання у гуртожитку, розповів про принципи формування рейтингових стипендіальних списків.

 

Про особливості поселення до гуртожитку №7 та правила проживання у ньому надала детальну інформацію вихователь гуртожитку Лілія Мартинюк.

 

Першокурсники активно включились у дискусію. Звичайно багато питань викликає саме поселення у студентський гуртожиток. Серед питань, які хвилюють його майбутніх мешканців – це списки на поселення, які документи потрібно підготувати для поселення та як бути тим, хто знаходиться на території, яка потрапила до червоної зони карантину.

Тепер уже студентка групи ЕЕЕ-20001б Варвара Петер цікавиться важливою подією у житті вчорашнього школяра - посвяти у студенти. Нажаль, цьогоріч, у зв’язку з карантинними обмеженнями програма заходу буде скороченою.

Проте колектив ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження впевнений, що подібні тимчасові незручності не зіпсують радісних моментів початку студентського життя для наших першокурсників.

Вітаємо у родині НУБіП України та чекаємо Вас в університетському кампусі!

Олексій Романенко,

заступник директора ННІ енергетики,

автоматики і енергозбереження

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook