Дисципліна «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин» розпочалася з онлайн-лекції

14 вересня 2020 року

 В цьому році вперше викладається вибіркова дисципліна «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин», викладання якої забезпечують викладачі двох кафедр: доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Бойко і доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька Василь Поляковський.

Цю дисципліну обрали більше 130 студентів. Як пояснити такий попит? Відповідь очевидна. Питання правильної годівлі здорових собак, котів та інших дрібних домашніх тварин (як і дієтотерапія за хвороб) є дуже актуальним, тому цікавить майбутніх лікарів ветеринарної медицини, студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів, а також студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.
В умовах адаптивного карантину та постійного зростання кількості хворих на Covid-19 необхідно зменшити кількість контактуючих людей, тому для опанування дисципліни було оперативно створено ЕНК на навчальному порталі Elearn «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин», куди зараховані всі студенти, і систематично викладаються матеріали для освоєння навчального і практичного курсу. Заняття у студентів розпочалися з модуля «Дієтологія дрібних домашніх тварин». З метою надання студентам сучасної інформації з дисципліни ми запросили до співпраці фахівців провідних фірм, які займаються виготовленням і реалізацією кормів в Україні. Одними із перших відгукнулися експерти з наукових комунікацій компанії «Рояль Канін Україна».

Ще з літа доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Бойко і експерт з наукових комунікацій компанії «Рояль Канін Україна» Наталія Гаврасьєва погодили теми доповідей і практичних робіт, де представники «Рояль Канін Україна» зможуть представити матеріал, який допоможе студентам опанувати особливості дієтичної годівлі у домашніх тварин. Оцінка за викладання дисципліни завжди ставиться лише студентами.

Аналізуючи коментарі в чаті про проведену відеолекцію, можна вважати, що перший досвід такого комбінованого навчання, де працюють викладачі університету і представники бізнесу виявився вдалим.
Щиро дякуємо компанії «Рояль Канін Україна», і особисто Наталії Гаврасьєвій за плідну співпрацю.

 

Доцент Бойко Наталія

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook