«Вчитель - професія особлива!», так вважає студентка НУБіП України ШИЯН КАРІНА

11 вересня 2020, 16:47

«Вчитель - професія особлива!»

так вважає студентка Національного університету біоресурсів і природокористування України Шиян Каріна (20 років), яка  спочатку навчалась на економічному факультеті нашої ALMA MATER, та раптом вирішила змінити професію, вступивши до магістратури гуманітарно-педагогічного факультету.

- Як так сталося, Каріно, що Ви обрали саме наш університет та чи подобається вам навчатися у НУБІП України?

- Так, дуже подобається. Навчаючись на економічному факультеті я зрозуміла, що це саме той університет,де дають ґрунтовні знання, працюють достатньо кваліфіковані викладачі. Заняття проходять на високому професійному рівні. Університет зручно розташований, затишний, комфортний, має гарну архітектуру, знаходиться в парковій зоні, поруч є чудовий Ботанічний сад  НУБіП України та гарний спортивний комплекс. В  університеті впроваджуються новітні світові технології, є високоякісна техніка. Це не може не подобатись :)

- Скільки ви вже навчаєтесь в нашому університеті та скільки ще потрібно навчатися, щоб отримати повну вищу освіту? Як взагалі бачите своє майбутнє?

- В нашому університеті я провчилась декілька років на економічному факультеті за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», а потім раптом зрозуміла, що це не зовсім те, чим я,  власне, хочу займатися надалі та в цьому році  вступила до магістратури нашого славетного університету на гуманітарно-педагогічний факультет на спеціальність «Педагогіка вищої школи», де і планую продовжувати  своє навчання. Навчатись мені ще 1,5 року. У своєму майбутньому через кілька років я ,звичайно, бачу себе, насамперед, щасливою та  успішною, як і будь-яка дівчина:) Хочу отримувати задоволення від життя. Від того ким я є та  від людей, які мене оточують. Я вважаю, що професія вчителя - професія особлива. Це професія, яка причетна до формування і виховання майбутнього  нашої держави та наша роль - роль майбутніх вчителів, викладачів  в цьому процесі просто несказанно величезна.

- Це дійсно так. Пару слів про «плюси» і «мінуси» нашого Університету. Що би Ви хотіли, можливо, відкоригувати у навчальному процесі, можливо, щось змінити?...

- Університет, насправді, має дуже багато плюсів. Перш за все, слід зазначити, що наш ЗВО є провідним національним дослідницьким вищим навчальним закладом України у сфері не тільки сільського господарства, а й педагогічної науки. Навчальний процес забезпечують висококваліфіковані викладачі, вчені. Кожен студент має можливість навчатися за програмами академічних обмінів, існують програми так званих подвійних дипломів на гуманітарно-педагогічному факультеті. Та що я би хотіла вдосконалити в навчальному процесі? Хм... Хотілося б, щоб покращили наш електронний засіб навчання - платформуу E-learn, зробивши його більш цікавішим, простішим у використанні та зрозумілішим для сприйняття, адже ми в будь-який момент знову можемо опинитись на дистанційному навчанні в такий непростий для країни час.

- Зрозуміло. А скажіть, чому Ви обрали навчання саме на гуманітарно-педагогічному факультеті?

-  Справа в тому,  що за рейтингом закладів вищої освіти, НУБіП входить до переліку найпрестижніших  закладів освіти України. Теж саме можна сказати і про гуманітарно-педагогічний факультет  нашого університету. Ще з дитинства я мріяла стати викладачем (вчителем), але так склались обставини та умови, що довелося обрати іншу спеціальність. Отримавши ступінь бакалавра з «Фінансів і кредиту», я чітко вирішила для себе, що потрібно вступати на гуманітарно-педагогічний факультет на спеціальність «Педагогіка вищої школи», адже це те, до чого справді  лежить і  серце, і  душа.

- Цікаво))… А як Вам подобається викладацький склад Університету, відношення викладачів до студентів та студентів до викладачів?

- Я знаю, що у нашому університеті працює більше півтори тисячі викладачів та вчених. Завдяки викладацькому складу і достатньо високому рівню викладання, навчання в НУБіП України проходить цікаво та продуктивно. Викладацький склад непоганий, можна сказати у вузі працюють справжні професіонали своєї справи. Я цілком задоволена і впевнено можу сказати, що у нас найкращі викладачі, котрі завжди прийдуть на допомогу. Відчувається ставлення з боку викладачів до нас не як до студентів, а як до особистостей  і  це чудово.

- Так, це справді чудово))) Отримавши диплом, Ви плануєте робити  кар’єру в Україні чи все ж таки за кордоном? Та чи є необхідною сьогодні, на Вашу думку, саме та спеціальність, яку Ви обрали?

- Так, звісно, я планую робити кар’єру в Україні.  Хочу почати свою роботу з вчителювання. Мені дуже подобається працювати з дітьми. Професія вчителя  є творчою, цікавою та дуже – дуже  необхідною, як я вже казала. Вчитель - це одна з найпочесніших та найвідповідальніших професій, адже саме  вчитель формує , виховує та розвиває  майбутній потенціал країни.

-... та від того, які цінності він закладає молодому поколінню... (перериває)

- від того залежить різнобічність розвитку майбутніх громадян України та формування  їх певного світогляду.

- так, не можу з Вами не погодитись))… А як Ви  взагалі бачите майбутнє України?

- Я думаю, що Україна має величезний потенціал  та майбутнє нашої держави залежить, перш за все, від нас самих. А Ви що думаєте?

-... так, звичайно… я теж вважаю, що все залежить від людей, від рівня їх освіти, вихованості… Дуже хотілося б, щоб Україну поважали та цінували не тільки в Європі, а й в усьому  світі.. щоб Україна стала справжньою демократичною державою з розвиненою економічною та правовою системою…щоб у людей не було страху за теперішнє, майбутнє... Щоб в далеких заморських країнах) про Україну говорили, як про країну, де ходять вільно і дихають вільно,)) де дозволено думати вільно та вільно висловлювати свої думки, точки зору та умовиводи.. країну, в якій  не останнє місце займає повага до себе та до оточуючих.. країну, де немає  всіляких залякувань та пресингу…

- де люди – справжні патріоти!

- Так)))

-Ви знаєте, я теж  дуже сподіваюся, що у майбутніх українців буде така  можливість - бути щасливими. Я в це щиро вірю!

-«..Без надії сподіваюсь…»))))як писали класики…Дякую,  Вам,  Каріночко, за таку цікаву розповідь…за відвертість та позитивні відгуки про наш Університет, наш гуманітарно-педагогічний факультет))…було дуже  приємно з Вами поспілкуватись…Успіхів Вам у подальшому навчанні та всіляких життєвих гараздів… Хай щастить!!!

- Я бажаю кафедрі англійської філології теж всього найкращого! Дякую, що запросили. Гарного дня!

Бесіду провела:
                                                                         Ірина Величко,

                                                                  викладач кафедри англійської філології



 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook