Механіко-технологічний факультет відкрив серію онлайн-тренінгів «Школа першокурсника» НУБіП України

8 вересня 2020 року
     8 вересня 2020 року механіко-технологічний факультет відкрив серію онлайн-тренінгів «Школа першокурсника» НУБіП України.

     Тренінг проходив у форматі відеоконференції із застосуванням сервісу Cisco Webex. Участь в онлайн-тренінгу взяли понад 100 випускників шкіл та коледжів – майбутніх студентів НУБіП України спеціальностей «Агроінженерія» та «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)».

     З вступним напутнім словом до першокурсників механіко-технологічного факультету звернувся ректор університету, випускник механіко-технологічного факультету Станіслав Ніколаєнко. В своїй промові Станіслав Миколайович зупинився на основних віхах славної історії університету та факультету, його фундаторах та відомих випускниках, наголосив на важливості оволодівання сучасними знаннями та методами навчання, окреслив основні орієнтири організації навчального процесу в умовах карантину та привітав вступників із долученням до студентської родини університету, який у 123 раз відкриває свої двері для нових вступників.

     Далі модератор тренінгу, декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, передав слово заступнику начальника навчального відділу Оксані Зазимко, яка висвітлила основні аспекти структури та особливостей освітнього процесу в університеті. Основні питання щодо напрямів діяльності громадських організацій університету було висвітлено в доповідях голови первинної профспілкової організації студентів Олексія Мельника та заступника голови студентської організації університету Марини Когут. Питання організації студентського самоврядування висвітлила також голова студорганізації факультету Анна Красюк.

     Генадій Ржевський, директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку, докладно розповів першокурсникам про особливості виховного процесу в університеті та гуртожитках. Питання щодо особливостей поселення та проживання в гуртожитках університету були розкриті в доповіді директора студмістечка Сергія Стецюка. Особливості дотримання санітарно-гігієнічних норм в умовах пандемії COVID-19 були наведені у виступі керівника оздоровчого центру університету В’ячеслава Крупки.

     Наступним естафету ознайомлення першокурсників з життям університету перехопив Анатолій Есаулов, завідувач кафедри військової підготовки. Він чітко й по-військовому лаконічно доповів про особливості та переваги навчання на кафедрі військової підготовки.

     Яскрава й насичена інформація про діяльність кафедри культурології, відбір студентів до колективів художньої самодіяльності, була надана викладачем кафедри культурології Іриною Войтюк. Не менш важлива для студентського життя спортивна сфера була висвітлена в презентації завідувача кафедри фізичного виховання Миколи Костенка.

     На цьому загальноуніверситетський блок онлайн-тренінгу був закінчений і майбутні студенти розпочали знайомство з керівництвом та кафедрами механіко-технологічного факультету. Декан факультету Вячеслав Братішко ознайомив першокурсників з історією, структурою та викладацьким складом механіко-технологічного факультету, а також з результатами вступної кампанії. Наступними були виступи завідувачів кафедр факультету Василя Хмельовського, Олександра Войналовича, Юрія Гуменюка, Валерія Войтюка, В’ячеслава Чуби та Лілії Савченко, які привітали першокурсників зі вступом та представили основні напрямки навчальної та наукової діяльності очолюваних ними підрозділів. Директор науково-дослідного інституту техніки та технологій Іван Роговський розповів про організацію наукової роботи на факультеті та діяльності наукових студентських гуртків.

     Найбільш важливі питання організації освітньо-виховного процесу на механіко-технологічному факультеті розкрив в своєму виступі заступник декана факультету Ігор Сівак.

     Наприкінці виступів, декан факультету Вячеслав Братішко, заступники декана Ігор Сівак, Віктор Ребенко та доповідачі відповіли на запитання студентів, що були поставлені під час онлайн-тренінгу в чаті відеоконференції та Viber-групі першокурсників факультету.
     Більшість поставлених запитань стосувалася організації навчального процесу, поселення та проживання в гуртожитку, участі у студентському самоврядуванні, навчанні на військовій кафедрі та в автошколі, запису в гуртки та секції, оформленнядокументів та стипендіального забезпечення.

     Підсумки онлайн-тренінгу підбив проректор за навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, який звернувся із заключним словом до учасників та організаторів конференції.

     Декан факультету Вячеслав Братішко подякував учасникам та доповідачам онлайн-тренінгу та привітав майбутніх першокурсників із долученням до студентської родини механіко-технологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України!
 

Ігор Сівак,
заступник декана механіко-технологічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook