Розвиваємо взаємозв’язки з передовими виробничими та бізнес структурами

2 вересня 2020 року

 

Співробітники кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відвідали передові підприємства Рівненської та Волинської областей. Під час візиту вдалося оглянути новітні сільськогосподарські підприємства, елеватори серед варто виділити свинокомплекс СФГ «Диметра» на базі якого побудовано новітню біогазову установку «Диметра Біогаз» потужністю 528 кВА. Щодоби комплекс переробляє 41 тонну гнойових стоків свиноферми і 26 тонн кукурудзяного силосу.

 

Виготовлений біогаз в кількості 5449 м3/добу, за допомогою когенераційної установки трансформують в електричну та теплову енергію. Вироблену електроенергію, у кількості 4561920 кВт-год у рік, продається у загальну мережу за "зеленим" тарифом. Теплова енергія, в кількості – 5382720 кВт-год у рік, використовуватись для технологічних потреб ферми.

Також відвідали комунальне підприємство м. Ковель з новітньою системою водопостачання та очистки води для міста, де застосована інтелектуальна система керування.

 

У ході візиту було обговорено ряд важливих питань в напрямі забезпечення місць практики для студентів інституту, розвиток дуальної освіти та зацікавленості бізнесу в наукових розробках університету.

Важливим результатом поїздки стала зустріч з директором підприємства ТОВ «СІМПЛЕНЕРДЖИ» Устимчуком В.В. Дане підприємство займає передові позиції в енергетичній галузі. У ході зустрічі представники бізнесу висловили свої побажання щодо підготовки кваліфікованих інженерів та надали згоду допомагати в цьому процесі шляхом надання новітнього обладнання, яке найчастіше зустрічається у виробництві.

 

Також досягнута домовленість про підписання договорів про дуальну освіту. Слід підкреслити, що ряд випускників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження вже плідно працюють на підприємстві.

Андрій Жильцов,

завідувач кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook