Колектив НУБіП відзначив День державного прапора України і День Незалежності

21 серпня 2020 року
     За три дні, вже у 29-те, Україна відзначатиме головне державне свято – День Незалежності. І як перший промінь сонця сповіщає нову днину, так йому передує ще одне державне свято – День державного прапора України.

     Жовто-блакитний прапор, як і державні герб і гімн, – то своєрідний титульний лист підручника історії України: якщо його немає, а нумерація сторінок збереглася, – значить, книга крадена. Українці ж в своїй тисячолітній історії ні в кого не крали нічого, тож і мають право на жовто-синю символіку і стилізованого сокола в польоті, що б там не говорили всілякі “доброзичливці”!
     І сьогодні колектив університету зібрався на урочини, присвячені Дню державного прапора України. На головному флагштоці НУБіП (загалом же їх у нас чотири!) біля 3-го корпусу підняли жовто-сине полотнище державного прапора. Цю честь довірили майбутнім військовим ветлікарям – третьокурсниці Катерині Бондар та четвертокурснику Владиславу Павлюку.

  

  

  

     Як і завжди, урочистості відкрив ректор Станіслав Ніколаєнко, який привітав колег зі святами і окреслив найближчі завдання, які стоять перед колективом. Університет нині – на марші, і ми не повинні збитися з означеного шляху, щоб бути першими та залишатися правофланговими. Ми долаємо важкі наслідки пандемії, завершили цьогорічні жнива, проводимо вступну кампанію і готові прийняти нове студентське поповнення, зазначив він. На сьогодні до приймальної комісії НУБіП надійшло понад 17 тисяч заяв від вступників – і це тільки до базового університету!

 

     Очільник університету, згадуючи етапи історії України і аналізуючи події її новітньої історії, підкреслив роль прийняття Акту Незалежності і Конституції України, значення подій на Майдані. Саме вони стали міцним підмурком нашої державності – як і традиції, що цементують українську націю.
     Один з тих, хто ці традиції надзвичайно цінує, – професор Дмитро Войтюк. Саме йому Станіслав Ніколаєнко і вручив високу державну нагороду – орден “За заслуги” I ступеня.

     З наступаючими Днем прапора і наступаючим Днем Незалежності наш колектив вітали депутат Київської міської ради Вадим Іванченко, відомий політик, безпосередньо причетний до творення цих вікопомних подій Іван Заєць, голова Студентської організації НУБіП Олександр Павелко, учасники АТО – ад’юнкт кафедри суспільних наук Національного університету оборони України підполковник Сергій Черевичний, начальник Центру ветеринарного забезпечення м. Києва і випускник кафедри військової підготовки НУБіП Євген Сідолака.

     Святкову атмосферу створювали митці, у виступах яких яскраво домінували національно-патріотичні ноти, – заслужений діяч мистецтв і “голос Майдану” Володимир Гонський, учасники студії естрадного співу “Войтвойс” під керівництвом доцента кафедри культурології Ірини Войтюк та її колега – заслужений артист і композитор Роман Рудий, ансамбль “Акорд”, щойно створений на цій кафедрі.

 

Валентин Обрамбальський
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook