ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ДМИТРА КРИВОРУЧКА, ДОЦЕНТА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМ. АКАД. М. Ф. ГУЛОГО

14 серпня 2020 року

 

КОЛЕКТИВ КАФЕДРИ БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМ. АКАД.
М. Ф. ГУЛОГО ЩИРО ВІТАЄ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ СЕКРЕТАРЯ КАФЕДРИ, КАНДИДАТА ВЕТЕРИНАРНИХ НАУК, ДОЦЕНТА
КРИВОРУЧКА ДМИТРА ІВАНОВИЧА!

Вельмишановний Дмитре Івановичу!

З нагоди Вашого свята дозвольте щиро привітати Вас і висловити безмежне захоплення Вами як талановитим вченим, педагогом, чуйним, готовим завжди допомогти колегою, просто прекрасною людиною.

Ваша кропітка робота ‒ це реальний і значний внесок у процес підготовки майбутніх спеціалістів ветеринарної медицини та тваринництва. Ви користуєтеся заслуженим авторитетом в нашому колективі як відповідальний, компетентний, досвідчений педагог. Наполегливість, висока самовіддача і постійний пошук ефективних шляхів вирішення поставлених завдань допомагають Вам у діяльності, спрямованій на формування висококласного фахівця. Майже все Ваше активне життя після закінчення школи та медичного училища пов'язане з нашим університетом та кафедрою. Тут після успішного захисту дисертації у 2009 р. Ви пройшли славний трудовий шлях, працюючи на посадах асистента, старшого викладача та доцента. Ми цінуємо Вас і як відомого, відданого справі й наполегливого науковця-фізіолога, за науковими консультаціями до якого звертаються навіть професори. Ви розкрили нові положення про вплив сили, врівноваженості та рухливості коркових процесів на життєдіяльність цілісного організму, перебіг обмінних процесів, якими визначаються індивідуальні відмінності в продуктивності тварин. Кропітка праця дозволила Вам встановити зв’язок між вмістом амінокислот, загального білка та його фракцій, сечовини і активності трансаміназ з основними показниками типологічних особливостей вищої нервової діяльності та закономірності їх участі в лактопоезі. Ваші останні дослідження спрямовані на вивчення закономірностей кортико-вегетативної регуляції функцій організму тварин різних видів за умов впливу на нього нових комплексів наноаквахелатів біогенних елементів для стимуляції продуктивності та загальної резистентності.
Ваш творчий доробок включає близько 150 наукових та навчально-методичних праць. Ви є автором декількох підручників, за якими вивчають фізіологію студенти-ветеринари всієї України, 23 патентів на винаходи та корисні моделі, ряду монографій стосовно вищої нервової діяльності тварин, технічних умов на біологічно активні комплекси для тваринництва. Ви ‒ багаторічний відповідальний виконавець науково-дослідних робіт кафедри, що проводилися за державним замовленням. Без Вашої поради не обходиться жоден аспірант, молодий вчений, який працює на кафедрі. Важливою стороною Вашої діяльності є виховна та спортивна робота на кафедрі, факультеті та в університеті. Ще більше Ваші найкращі якості та організаторський талант розкрилися на посаді секретаря кафедри: Вам вдалося в короткі терміни упорядкувати всю кафедральну документацію, внести свіжий імпульс в нашу роботу навіть за умов роботи online.



Вельмишановний Дмитре Івановичу! Бажаємо від душі, щоб накопичений життєвий досвід і мудрість допомогли досягти Вам нових висот! Нехай збудуться Ваші найпотаємніші бажання і прагнення, збережеться все хороше, що є у Вашому житті і примножаться миті радості, любові та оптимізму. Бажаємо, щоб Удача, Успіх і Натхнення були вірними супутниками у всіх Ваших починаннях, а здоров’я і добробут ‒ у щоденному житті. Нехай Ваше життя буде світлим і радісним, як цей святковий день, хай Вашу родину супроводжує лише повне благополуччя, радість і любов, а дружні привітання додають життєвої наснаги у скарбничку Вашої душі. Нехай людська шана буде подякою Вам за плідну працю, чуйність, уміння творити добро.


Від імені колективу, завідувач кафедри,
професор Віктор Томчук

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook