На базі НУБіП пройшло засідання робочої підгрупи з розробки Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 роки

13 серпня 2020 року
     12 серпня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання підгрупи «Розбудова системи моніторингу і оцінки якості освіти» Робочої групи з розробки Стратегії розвитку вищої освіти на 2021-2031 роки. Нагадаємо, робоча група була створена відповідно до Указу Президента України від 03.06.2020 №210/2020 «Про вдосконалення вищої освіти в Україні».

  

     Участь у засіданні взяли екс-віцепрем’єр-міністр України, член Президії Ради Федерації роботодавців України, голова Всеукраїнської громадської організації «Українська федерація вчених» Володимир Семиноженко, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт, керівник експертної групи з питань розвитку кваліфікацій, освіти дорослих та педагогічної освіти директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України Ігор Балуба, ексзаступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, заступник директора Інституту математики НАН України Олександра Антонюк, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, начальник навчального відділу Оксана Зазимко, студент НАУ Андрій Калінін.

 

     Лейтмотивом зустрічі стало опрацювання пропозицій членів підгрупи щодо однойменного розділу Стратегії. Ігор Балуба представив зведений проєкт документу, а учасники висловили редакційні та змістовні правки. Зокрема, Володимир Семиноженко закликав слідувати світовим трендам та розглядати освіту як цінність, запропонував розглядати механізм ЗНО як мірило якості підготовки в середній школі та переглянути його доцільність, звернути увагу на підготовку кадрів не лише в закладах вищої освіти, але й в наукових установах, виніс на обговорення ідею створення науково-освітніх комплексів. Ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив на необхідності відображення в Стратегії виконання законодавства і збільшення фінансування освітньої і наукової галузей до 10% та 1,7% від валового внутрішнього продукту відповідно, як це прийнято в європейських країнах, і після цього вибудовувати ефективну модель розподілу. Лунали й інші пропозиції учасників засідання, які стосувалися оцінки якості освіти, проблем галузі, цілей та завдань реалізації Стратегії.

    

     Домовлено протягом доби доопрацювати проєкт документу з врахуванням пропозицій та редакційних правок.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook