Підсумки Виставки педагогічного досвіду і творчості молоді

15 травня 2020 року

 12 травня 2020 року у коледжі розпочала свою роботу традиційна Виставка педагогічного досвіду і творчості молоді, яка сприяє зростанню професійної компетентності педагогічних працівників, виявленню та поширенню перспективного педагогічного досвіду та інноваційних форм і методів освітньої діяльності серед педагогічних і науково-педагогічних працівників коледжу. Виставка присвячена 75-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Викладачі презентували виставкові експонати в методичному кабінеті коледжу.

13 травня 2020 р. пройшов огляд-конкурс робіт, представлених на виставку. Огляд виставкових експонатів провели: Корсун Ярослав Петрович, директор коледжу, Царук Василь Юрійович, заступник директора з навчальної роботи, Талімончук Олександр Григорович, заступник директора з виховної роботи, Качановський Олег Ігорович, заступник директора з виробничої роботи, Балдич Людмила Володимирівна, методист коледжу, голови циклових комісій.

Участь у Виставці взяли викладачі семи циклових комісій коледжу. Загальна кількість представлених робіт 311, з них 162 – методичні розробки і 23 творчі роботи викладачів а також 71 художньо-естетична та 29 наукових та пошуково-дослідницьких студентських робіт.

На виставку також були представлені роботи учасників конкурсу «Лідер коледжівської освіти», у яких відображена організаційна, навчальна, методична і громадська робота та перспективний педагогічний досвід, що стосується надбань 2019-2020 н. р., загальною кількістю 27 у шести номінаціях.

Найбільшу кількість методичних робіт (30) представили викладачі циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін, завідувач відділення програмування Якимчук І. О., та викладачі циклової комісії землевпорядних дисциплін, голова комісії Русіна Н. Г.

Найбільшу кількість студентських наукових і пошуково-дослідницьких робіт (14) було представлено викладачами циклової комісії землевпорядних дисциплін (голова комісії Русіна Н. Г.); 10 робіт представили викладачі циклової комісії програмування та інформаційних дисциплін (завідувач відділення Якимчук І. О.). Серед цих робіт на увагу заслуговують інформаційні вісники «Аграрний експерт», «Консультант», «Монітор» та наукові роботи, які брали участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у 2020 році.

Необхідно відзначати наукові роботи студентів Догадіна Вадима, 4-ОБ група, Семенюка Владислава 5-ІП група, Крупені Віталія, 6-ІПБ група, Бабич Ганни, Демчук Ірина 5-ЗБ група, Цинко Ганни, 6-ЗБ, які у 2020 році брали участь у Всеукраїнському конкурсі наукових студентських робіт, керівники студентських наукових робіт: Гнатюк А. А.Каштан С. С., Качановський О. І., Кийко Н. М., Русіна Н. Г.

У 2019-2020 навчальному році викладацький колектив коледжу плідно займався методичною роботою, спрямовуючи її на використання інформаційно-комунікаційних технологій та підготовку сучасних засобів навчання для дистанційного навчання у зв’язку із запровадження форм і методів організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання в умовах карантину; підготовку комплексів навчально-методичного забезпечення дисциплін освітньо-професійних програмам ОС «Бакалавр». Методичні роботи підготовлені згідно до вимог, тематика робіт сучасна, більшість робіт носять інноваційний характер, роботи оформлені якісно у повній мірі відображають креативний і творчий підхід до навчання і виховання фахівців.

Конкурсна комісія звернула увагу на кращі роботи, представлені викладачами на виставку у кожній цикловій комісії.

Циклова комісія будівельних дисциплін:

Петриковська Алла Анатоліївна. Будівельні конструкції. Навчальний посібник для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія»; Практика з макетування. Практика з малюнку. Методичні вказівки для проведення і виконання робіт для здобувачів освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія».

Чорна Ірина Василівна. Водопостачання і водовідведення. Методичні вказівки до виконання лабораторних і практичних робіт для здобувачів освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія»; Водопостачання і водовідведення. Методичні вказівки до самостійного опрацювання навчального матеріалу для здобувачів освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія».

Циклова комісія гуманітарнихдисциплін:

Кристопчук Тетяна Євгенівна, Українська мова (за професійним спрямуванням). Комплекс навчально-методичного забезпечення (Курс лекцій. Методичні вказівки до виконання практичних робіт. Методичні вказівки до самостійного вивчення. Силабус) для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

Сорока Мирослава ВасилівнаОсновні орієнтири виховної роботи зі студентською молоддю: система, досвід, інновації. Методична розробка; Використання Google-сервісів на заняттях української мови та літератури. Методична розробка;

Лисяк Оксана Миколаївна. Збірник контрольних, самостійних, модульних робіт і тестів з англійської мови для студентів I-ІІІ курсів усіх спеціальностей; Англійська мова за професійним спрямуванням для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія». Методична розробка; Силабус «Іноземна мова (англійська)» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»;

Циклова комісія економічнихдисциплін:

Гнатюк Алла Аркадіївна. Оцінка та облік необоротних активів в аграрному бізнесі. Монографія; Управлінський облік. Методичні рекомендації до виконання практичних завдань для здобувачів освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування»;

Матвійчук Любов Анатоліївна. Інформаційні системи і технології в обліку і аудиті. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни для здобувачів освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування»; Навчальна практика з інформаційних систем і технологій в обліку. Методичні вказівки до виконання практичних робіт для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 071 «Облік і оподаткування»; Програма виробничої практики та методичні вказівки до виконання і захисту звітів-щоденників з виробничої практики для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Гулюк Юлія Сергіївна. Навчальний посібник з дисципліни «Фінансове право» для здобувачів освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування»; Методичні рекомендації до проведення практичних (семінарських) занять з дисципліни «Фінансове право» для здобувачів освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Циклова комісія землевпоряднихдисциплін:

Біда Петро Іванович. Конспекти лекцій для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» з чотирьох дисциплін: Історія земельних відносин. Геології і геоморфології. Раціональне використання та охорона земель. Технології відтворення продуктивності земель.;

Бусленко Галина Михайлівна. Кадастр населених пунктів. Комплекс методичного забезпечення для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» (курс лекцій, мультимедійний супровід занять); Грошова оцінка земель. Методичні вказівки до виконання практичних робіт для Здобувачів освіти ОКР «молодший спеціаліст» спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; Патріоти України: Історія і сучасність. Інтерактивний проект.

Рудько Ольга Миколаївна. Земельний кадастр. Опорний конспект лекцій для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; Цифрові плани і карти. Опорний конспект лекцій для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; Земельний кадастр. Методичні вказівки до виконання практичних робіт для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

Циклова комісія програмування та інформаційнихдисциплін:

Куделя Оксана ОлексіївнаКонструювання програмного забезпечення. Навчальний посібник для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення»; Інноваційний підхід до формування морально-духовної життєво компетентної особистості. Методична розробка;

Якимчук Ірина Олександрівна. Бази даних. Практикум з організації науково-дослідної роботи здобувачами освіти за ОПС «Фаховий молодший бакалавр» спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення»; Програма та методичні рекомендації до проходження переддипломної практики здобувачами освіти за першим (бакалаврським) рівнем спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення». Дипломне проектування. Методичні рекомендації щодо виконання та захисту дипломної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» зі спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення»; Методичні рекомендації до виконання курсової роботи здобувачами освіти за першим (бакалаврським) рівнем спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення».

Циклова комісія загальноосвітніхдисциплін:

Юхимчук Юлія Петрівна. Математика. Зошит для оцінювання результатів навчання. Рівень стандарту. (співавтор); Вища математика. Методичні вказівки для самостійного опрацювання навчального матеріалу для здобувачів ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; Науковий доробок викладача. Статті і тези, підготовлені до участі в конференціях.

Тригубець Лариса РоманівнаМатематика. Збірник тестових завдань для студентів загальноосвітніх відділень ЗФПО; Вища математика. Методичні вказівки для самостійного опрацювання навчального матеріалу для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»;

Петрівська Людмила Олексіївна. Теорія ймовірностей. Навчальний посібник для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення»; Математика. Зошит для оцінювання результатів навчання. Рівень стандарту (співавтор); Деякі аспекти щодо створення електронних підручників і посібників. Методичні рекомендації.

Циклова комісія юридично-соціальних дисциплін:

Захарчук Володимир МихайловичІсторія держави і права зарубіжних країн. Курс лекцій для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 081 «Право».; Історія держави і права України. Практикум для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 081 «Право»; Історія держави і права України. Посібник для самостійного вивчення матеріалу для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності 081 «Право»; Екологічне право України. Методичні вказівки для підготовки до заліку для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» заочної форми навчання спеціальності 081 «Право»; Історія держави і права України. Навчальний посібник для підготовки до екзамену для здобувачів освіти ОКР «Молодший спеціаліст» заочної форми навчання спеціальності 081 «Право».

Навозняк Людмила Михайлівна. Філософія. Навчально-методичний посібник для здобувачів освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»; SOFT SKILLS як складова ключових компетентностей та основа для успішної кар’єри. Методична розробка; Вступ. Філософія як специфічний тип знання. Методика проведення відкритого заняття для здобувачів освіти заочної форми навчання з навчальної дисципліни «Основи філософських знань».

Виконані студентами творчі роботи в кількості 71, пошуково-дослідницькі та наукові у кількості 29, свідчать про значний потенціал нашої молоді. Кращими серед студентів комісія визнала таких:

Наконечний ВіталійМомотюк Валентина, 31-Д група, макети з паперу;

Семенюк Владислав, 5-ІПБ група, Крупеня Віталій, 6-ІПБ, конкурсні наукові роботи;

Саврук ОльгаСоколова Світлана, 5-ІПБ група, Теслюк Олександра, 31-ІП група, інформаційний вісник;

Догадін Вадим, 4-ОБ група, конкурсна наукова робота;

Крук Марина, 4-ОБ група, вироби декоративно-прикладного мистецтва – ляльки-мотанки;

Шарчук Ольга, 11-П група, картина (масло) «Осінній день»;

Назарук Оксана, 11-П група, картина на полотні «Півонії»;

Козакевич Дарина 11-З група, картина на полотні «Венеція»;

Живюк Руслана22-З група, інформаційний вісник «Аграрний експерт»;

Юхимюк Владислав, 32-З група, інформаційний вісник «Консультант», бюлетені «Gis info»;

Парчук Ірина, 41-З група, мультимедійні презентації;

Мельник Діана, 42-Ю група, вишита картина «Сторож»;

Степанюк Яна, 41-Ю група, вишита бісером картина «Вулична романтика»;

Дякуємо активним учасникам Виставки педагогічного досвіду і творчості молоді, які представили експонати. Бажаємо творчого натхнення та успіхів у педагогічній роботі.

 

Людмила Балдич, методист коледжу


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook