Випускники кафедри фінансів – гордість і слава колективу

11 серпня 2020 року
     Минають роки, розлітаються наші випускники по всьому світу, які впродовж понад як 25 років готує кафедра фінансів.

     Проте не забувають свою Alma Mater, де вперше вступили в своє самостійне життя після школи, де набували професійних знань, умінь і навичок фінансиста та готувались до побудови своєї подальшої професійної кар’єри. Шлють нам, викладачам кафедри фінансів, а також теперішнім та майбутнім студентам кафедри свої вітання з різних куточків України та із-за кордону і з вдячністю згадують свої студентські роки.
     Більшість з них залишились вірними обраній професії та обіймають посади фінансових директорів підприємств, начальників відділення банку, фінансових аналітиків, інвестиційних менеджерів, успішно працюють у державних структурах, у фінансових відділах і бухгалтерських службах комерційних організацій, є відомими вченими, громадськими діячами та політиками.

     Перший випуск фінансистів кафедра здійснила в далекому 1998 році. Знаним випускником того року став Ібату́ллін Шаміль Ільдусович, д.е.н., професор, член-кореспондент НААН України, заступник директора з наукової роботи Інституту землекористування НААН України, який відомий далеко за межами нашої країни своїми дослідженнями з проблем економічної ефективності землекористування та просторової економіки.

  

Випускником кафедри фінансів 1999 року був Тулуш Леонід Дмитрович, к.е.н., старший науковий співробітник, доцент, завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», голова ГО «Український центр економічного моніторингу», відомий експерт у галузі оподаткування та бюджетного фінансування у сфері АПК. Має значний досвід співпраці із Комітетами Верховної Ради України, Міністерством фінансів України, Міністерством аграрної політики та продовольства України, Держаною податковою службою України щодо розробки проектів законодавчих та нормативно-правових актів у сфері оподаткування та бюджетної підтримки підприємств АПК.
     Є співавтором низки законодавчих ініціатив, направлених на покращення механізму податково-бюджетного регулювання розвитку агропромислового виробництва, частина яких стала законами.

Поєднав своє життя з роботою в Міністерстві фінансів України ще один випускник 1999 року, Тиводар Тарас Михайлович, який понад 20 років там працює. На сьогодні він заступник начальника управління - начальник відділу в Міністерстві фінансів України.

Ще один випускник 1999 року є директором Департаменту фінансів Міністерства оборони України, полковник Дяченко Сергій Володимирович.

 

Роботу в реальному секторі економіки обрав для себе Кулага Валерій Анатолійович, випускник 1999 року, який зараз є директор фінансовий ПрАТ «ФІТОФАРМ». Тимошенко Олесь Юрійович, випускник того ж року, є бенефіціаром компанії ТОВ «ТД Світ – Агро». Шеремета Віталій Петрович, випускник 1999 року, пройшов свій шлях становлення від аудитора до директора аудиторської фірми ТОВ «Шеремета і партнери», компанія якого пов’язана із діяльністю у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування.

     Потужним став випуск 2000 року, випускники якого обрали для себе роботу в державному секторі економіки. Так, Древаль Лариса Павлівна, обіймає посаду заступник директора Департаменту податкового адміністрування ДПС України; Коробенко Роман Іванович, працює на посаді начальника відділу аналізу грошово-кредитного ринку управління економічного аналізу департаменту монетарної політики та економічного аналізу Національного банку України. Авраменко Євгеній Володимирович – обіймає посаду начальника Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури України. Петрук Віталій Вікторович, випускник 2000 року – обіймав посаду голови Державного агентства України з управління зоною відчуження.

     Сферою відповідальності Єрмакова Сергія Олександровича, випускника 2002 року, є фінанси, казначейство і банкнотний бізнес, який трудову діяльність розпочав у банківській сфері з червня 2001 року в «Українському інноваційному банку» (УКРІНБАНК). З квітня 2006 року по жовтень 2016 року обіймав посади від начальника відділу до директора Департаменту планування та фінансового аналізу, заступника фінансового директора, віцепрезидента, директора з стратегії, віцепрезидента Публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк». З листопада 2016 року по серпень 2017 року – фінансовий директор, член Правління Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк». З грудня 2017 року по жовтень 2019 року – заступник голови Правління акціонерного товариства «ТАСКОМБАНК». Рішенням Наглядової ради АТ «Укрексімбанк» з 1 квітня 2020 року призначений членом Правління АТ «Укрексімбанк».

  

Випускниця 2004 року Надія П. Новошицька - Джеймс Пик, яка нині проживає в м.Чарлестон, Південна Кароліна, США вже тривалий час працює в Державному Департаменті США на посаді державного фінансового офіцера та дипломата.
     Шишло Алла Валентинівна, випускниця 2005 року, працює за фахом і на сьогодні начальниця відділу депозитарної діяльності ТОВ «АРТ – Капітал».
     Свідрак (Комарова) Анна Сергіївна, випускниця 2006 року, обрала для себе шлях держслужбовця, тривалий час працювала на посаді заступника директора Департаменту розвитку ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики, а з 2019 року - державний експерт в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
     Ливківський Дмитро Віталійович в 2006 році отримав диплом спеціаліста «Фінанси та кредит». Дмитро Віталієвич з 2007 року по теперішній час працює в Рахунковій палаті України, департамент з питань АПК, природоохоронної діяльності та надзвичайних ситуацій (спеціаліст І категорії, провідний спеціаліст, головний спеціаліст).

   

Випускники 2007 року довели, що диплом магістра НУБіП є признаним в усьому світі. Так, Тивончук Ярослава Олександрівна, к.е.н, живе і працює у Франції в компанії Сингента. На сьогодні вона директор комерційної підтримки і управління, а в минулому році вона перейшла з фінансів в бізнес. До речі, довгий час була фінансовим менеджером по управлінню (відповідальна за весь відділ).
     Шпак Альона Ігорівна, випуск 2007 року, захистила докторську дисертацію в Токіо, Японія (PhD) (2015). Працює в AFI Corporation (2015-2020), компанія з іноземним капіталом, обіймає посаду International food and beverages manager.

 

     Гойчук Катерина Анатоліївна, випуск 2007 року, к.е.н., живе і працює в місті Вашингтон, США, в даний час обіймає посаду економіста у Світовому банку. А ось Кириченко Ростислав Миколайович, також випускник 2007 року, залишився жити й працювати в Україні і вже тривалий час очолює Вишгородську районну раду.

 

Русалим Тетяна Олександрівна, випуск 2007 року, працює на посаді консультанта – експерта по фінансовим питанням Штабу АТЦ при СБУ України, а Мосейко Наталія Олександрівна, випускниця того ж року – фінансовий директор ПП «Ірис – Партнер».

Ковальський Юрій Васильович, випуск 2008 року, працює економічним радником голови АТ «Аграрний фонд» з червня 2020 року. До цього даймав посаду заступника голови правління АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», генеральний директор ПАТ«Український фондовий холдинг».

     Проценко Алла, випускниця 2010 року, працювала на різних посадах від головного спеціаліста фінансового відділу КМДА до провідного інформаційного експерта ТОВ «Ліга Закон».
     Зеліська Ніна Петрівна, випускниця 2010 року, працює в головному офісі АБ «Укргазбанк» головним економістом операційного департаменту.

   

В 2011 році університет закінчили Турченко Олександр Петрович, який зараз є керівником з організації продаж «Агропросперіс Банк» та Турченко Олена Петрівна, яка в даний час обіймає посаду казначея ТОВ "Украгроком", Риженко Мальвіна Олексіївна – бухгалтер у компанії BMW service, Козирська Ірина Іванівна – фінансовий менеджер у фінансовому відділі інвестиційної компанії Ufuture, Бугаєвська Юлія Андріївна наразі працює в головному сервісному центрі МВС, спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

 

 

Кулініч (Луценко) Анастасія, випускниця 2012 року, є експертом з гарантування прибутку Департаменту казначейства та управління ризиками зниження прибутковості, Фінансова дирекція, компанія lifecell.

     Знаним випускником 2013 року є Степанчук Сергій Миколайович, який зараз є провідним спеціалістом Департаменту фінансового моніторингу НБУ. Так, основний кар’єрний шлях пройшов в компаніях «Вімм-Білль-Данн Україна» (від економіста до фінансового контролера Регіональної Дирекції) і ГК «ТЕРРА ФУД» (від начальника відділу контролінгу до фінансового директора). В 2019 році здобув професійне визнання та отримав Орден «Професійне визнання» від Національного бізнес-рейтингу України.

     Андрій Іванович Шпаков (випускник 2014 року) є експертом у сфері фінансів та публічної політики. Наразі Андрій є головою правління та виконавчим директором аналітичного центру EasyBusiness та директором з розвитку бізнесу міжнародної консалтингової компанії CIVITTA. На основі багатолітнього досвіду він надає консультації з питань публічної політики, а також імплементує стратегічні та фінансові консультаційні проєкти для урядів, провідних галузевих компаній, приватних інвестиційних фондів та інтернаціональних компаній в Центральній і Східній Європі. В рамках своєї роботи в уряді, Андрій Іванович виконував обов’язки радника в Мінекономрозвитку, розробляючи національну стратегію дерегуляції, а також план дій, спрямований на покращення позиції України в рейтингу Світового Банку “Doing Business”. Виступав зі звітами щодо процесу проведення реформ в Україні на світових майданчиках від Києва до Нью-Йорка, а також з'являвся на сторінках “Forbes”, в ефірі “Voice of America” та українському ТБ. До роботи з українським урядом, Андрій відповідав за фінансових аналіз в декількох транснаціональних компаніях.

В 2015 р. Гребініченко Анастасія Володимирівна закінчила навчання в НУБіП України і сьогодні вона успішний головний бізнес-аналітик аутсортингової компанії «Хаски».

Березовська Ірина Володимирівна, випускниця 2016 року, працює в компанії Nustay A/S, на посаді фінансового контролера.

Вчорашні магістри – фінансисти, а сьогодні спеціалісти різних компаній! Белінська (Лозовська) Кароліна Олегівна, випускниця 2017 року, працює в приватній компанії на посаді фахівця із систематизації фінансових документів. Забарна Тетяна Миколаївна, випускниця 2017 року працює в компанії «Інвестиційні партнери» на посаді "фахівець відділу управління активами", її робота пов'язана із діяльністю на фондовому ринку, із Національною комісією з цінних паперів і фондового ринку. Карпенко Юлія Олегівна, випускниця 2017 року, працює на посаді головного бухгалтера поєднуючи і функції фінансиста групи компаній BioNorma, які працюють в аграрному секторі. Гурин Андрій Володимирович та Кушнір Олександр Олександрович, випуск 2017 року працюють в ТОВ «Українські рисові системи груп» на посадах економістів – фінансистів.

 

  

  

Одарчук Катерина Віталіївна, випускниця 2018 року, фахівець зі страхування Житомирської дирекції ПрАТ "СК «Арсенал Страхування»Цюпа Софія Василівна, випускниця 2019 року, економіст з фінансової роботи ТОВ «РЕД МАРКЕТИНГ».

    Як бачимо, професійна діяльність у кожного з них складається по-різному, але приємно те, що кафедра допомогла їм обрати життєвий шлях і залишається таким місцем, де завжди вислухають, зрозуміють і завжди раді бачити.

     Запрошуємо приєднатися до нашої сторінки у Facebook: https://m.facebook.com/FinanceNUBIP/

Надія Давиденко,
завідувачка кафедри фінансів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook