Ректор Станіслав Ніколаєнко: «Якісна підготовка енергетиків і автоматників потребує найбільш високотехнологічного обладнання»

7 серпня 2020 року

У рамках реалізації плану підготовки університету до нового навчального року ректор НУБіП України Станіслав Миколайович Ніколаєнко зустрівся з колективом Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження. 

Про рівень підготовки лабораторій та закріплених аудиторій інформували  завідувачі кафедр електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Андрій Жильцов, електропостачання ім. проф. В.М. Синькова Володимир Козирський, автоматики та роботехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко.

Ректор  уважно слухав і разом з тим задавав важливі питання щодо подальшого розвитку навчальної бази лабораторій, практичного використання результатів наукових досліджень, співпраці з науково-дослідними господарствами  та іншими агробіологічними науковими школами університету. Як відомо, саме на міждисциплінарному рівні, на стику наукових напрямів часто народжуються інновації.

Як зазначив С. Ніколаєнко, одним із сучасних трендів світової науки є використання штучного інтелекту. Наразі у лабораторіях релейного захисту і автоматики, смартбіоелектротехнологій, відновлюваних джерел енергії сьогодні ще кипить робота. Тут оновлюються стенди, монтується закуплене та одержане від виробників найсучасніше обладнання, де саме використання інформаційних технологій та систем прийняття інтелектуальних рішень реалізується для  управління енергетичними та біологічними об’єктами.

Наш колектив високо цінує увагу та допомогу з боку ректорату і особисто ректора щодо розвитку навчальної та матеріальної бази інституту. І цього разу Станіслав Миколайович загострив увагу на важливості використання ІТ і пообіцяв сприяти у придбанні для лабораторії релейного захисту і автоматики нового комп’ютерного класу.    

Затим, відбулась зустріч з представниками колективів кафедр інституту. ректор окреслив коло найважливіших питань організації освітнього процесу в умовах пандемії, підвищення ефективності наукових досліджень, співпраці з бізнесом та шляхів їх вирішення.

З короткою інформацією щодо поточних завдань виступив в.о. директора інституту Віктор Каплун. Одним з ключових завдань, над якими працює сьогодні колектив, є підготовка мультимедійних та програмно-технічних засобів для викладання лабораторних робіт у дистанційному режимі, оновлення та підготовка до сертифікації електронних навчальних курсів. Станом на теперішній час, план підготовки матеріальної бази інституту виконаний на 90%.

З вдячністю учасники розмови згадали проректора Валерія Іщенка за допомогу з фарбами, лаками і іншими матеріалами, які вчасно надійшли на кафедри для ремонту з центрального складу університету. 

  

Віктор Каплун,

в.о. директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook