Перший крок на шляху до створення Меблевого кластеру Київщини зроблено!

6 серпня 2020 року
      30 липня підписано Меморандум про співпрацю між Київською обласною державною адміністрацією, установою «Агенція регіонального розвитку Київської області», Асоціацією «Українська асоціація меблевиків» та Національним університетом біоресурсів і природокористування України (ННІ лісового та садово-паркового господарства, кафедра технологій та дизайну виробів з деревини).

 

     Метою Меморандуму є консолідація зусиль сторін, спрямована на формування кластеру «Меблевий кластер Київщини», задля впровадження якісно нового рівня співробітництва між промисловими підприємствами з виготовлення меблів та виробів з деревини, їх постачальниками, а також вченими наукових установ та освітніх закладів для подальшого розвитку промислового, інноваційного, експортного потенціалу Київської області та створення інноваційної екосистеми регіону.
      Наразі сторони діють згідно з узгодженим Планом спільних дій. Відповідно до плану наступним кроком є розробка Концепції створення Меблевого кластеру Київщини, проєкт якої буде розміщено на сайті департаменту економіки та цифровізації.

     Суб’єкти регіонального розвитку, які зацікавлені в розвитку меблевої галузі можуть надати свої пропозиції до проєкту Концепції створення Меблевого кластеру Київщини, після чого зазначений проєкт буде доопрацьовано та презентовано на Стратегічній сесії.

     «Інвестиції – це завжди розвиток економіки, здорова конкуренція, нові робочі місця. Аби Київщина активно розвивалась, ставала більш економічно розвиненим та конкурентоспроможним регіоном ми, як обласна влада, створюємо привабливі умови для залучення інвесторів. Сьогодні ми максимально відкриті до співпраці з відповідальним бізнесом», – підкреслив В. Володін, голова Київської облдержадміністрації.

 

За матерілами офіційного сайту Київської обласної державної адміністрації:

koda.gov.ua/news/pershiy-krok-na-shlyakhu-do-stvorennya-mebl/

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook