Нові навчально-методичні та наукові видання кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

6 серпня 2020, 9:00

Попри обмежувальні карантинні заходи в Україні та дистанційне навчання в університеті, а також літній відпускний період у викладачів, кафедра фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії  працює у напрямку виконання поставлених раніше завдань.

Загальновідомо, що одним з важливих показником діяльності кафедри є підготовка та друк запланованих рукописів. Тож, завдяки клопіткій праці колективу авторів – науково-педагогічних працівників кафедри та у співпраці з колегами з Київського національного університету імені Тараса Шевченка вийшли з друку наступні видання:

Довідник з ветеринарної фармакології (автори: В.Б. Духницький, І.М. Деркач, В.Д. Іщенко, О.К. Гальчинська). Зміст довідника відповідає навчальній програмі дисципліни «Ветеринарна фармакологія». Авторами за мету було поставлено допомогти у вивченні дисципліни шляхом наочного розкриття її сучасного змісту у таблицях, схемах та рисунках. Саме у такому ракурсі наведено роз’яснення основ фармакодинаміки та фармакокінетики, особливостей препаратів різних фармакологічних груп, що є непростими питаннями для розуміння та вивчення студентами. Рукопис також буде корисний викладачам закладів вищої освіти, науковцям та лікарям ветеринарної медицини;
Методичні вказівки до лабораторних занять з дисципліни "Доклінічні і клінічні дослідження лікарських засобів. Розділ "Ветеринарне фармацевтичне та медичне товарознавство" (автор І.М. Деркач);
Робочий зошит до лекційних занять з дисципліни "Доклінічні і клінічні дослідження лікарських засобів. Розділ "Ветеринарне фармацевтичне та медичне товарознавство" (автор І.М. Деркач)
Зміст методичних вказівок до лабораторних занять та робочого зошиту до лекційних занять відповідають змістовному модулю «Ветеринарне фармацевтичне та медичне товарознавство» навчальної програми дисципліни «Доклінічні і клінічні дослідження лікарських засобів». З врахуванням аналізу методик викладання у закордонних вузах автор пропонує нові навчально-методичні розробки для забезпечення ефективного закріплення лекційного матеріалу та покращення проведення лабораторних занять. Студенти отримають навички перевірки відповідності товару документації, яка його супроводжує, встановлення відповідності пакування лікарського засобу його фізико-хімічним властивостям, перевірки відповідності маркування вимогам нормативної документації, зроблять висновки про строки та умови зберігання, правила транспортування тощо. Рукописи будуть корисними не тільки під час навчального процесу на факультетах ветеринарної медицини, а й для наукової аудиторії та практикуючих лікарів ветеринарної медицини, власників тварин, управлінців у сфері ветеринарної фармації.
Монографія «Клатрохелат Феруму (IV): фізико-хімічні властивості та фармако-токсикологічна характеристика" (автори: В.Б. Духницький, І.О. Фрицький, І.М. Деркач, М.О. Плутенко, С.С. Деркач, В.М. Лозовий). У монографії вперше узагальнено дані літератури та власних доклінічних досліджень клатрохелату Феруму (IV). Описано дані щодо його фізико-хімічних властивостей, гострої і хронічної токсичності, особливостей кумуляції, запропоновано спосіб визначення дезінтоксикаційної функції печінки. Наукове видання призначене для широкого кола науковців, викладачів, аспірантів, студентів закладів вищої освіти, фахівців ветеринарної медицини. Слід відмітити, що монографію підготовлено згідно робочої програми науково-дослідної роботи №110/12-пр-2019 на тему «Наукове обґрунтування та cтворення лікарських засобів на основі феруму (IV) для ветеринарної медицини».

Надруковані рукописи вже передані до Наукової бібліотеки НУБіП України, а їх електронні варіанти - до Електронного каталогу НБ НУБіП України. Монографію, згідно вимог, також розіслано до інших бібліотек України.

В.о. завідувача кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, доцент В.Д. Іщенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook