Ірина Василенко із Чернігівщини мріє забезпечувати людей продукцією тваринництва та розвивати сільське господарство

5 серпня 2020 року
     Ірина Василенко закінчила Козелецьку гімназію №1 що на славетній, мальовничий Чернігівщині. Є переможцем ІІ туру олімпіади з біології в Національному університеті біоресурсів і природокористування України (НУБіП України).

  • Ірино, чому ви вирішили здобути вищу освіту?

     – Вища освіта поглиблює діапазон знань, вдосконалює критичне мислення, навики комунікації та збільшує шанси досягти успіху в обраній професії й стати висококваліфікованим спеціалістом. Також навчання в університеті – це нові знайомства й можливості!

  • Чому ви вирішили обрати шлях разом з НУБіП?

     – Тому що, НУБіП – це університет, який розвивається з шаленою швидкістю, має свою історію й традиції, виховує й розвиває молоді таланти та дає змогу реалізувати себе в житті. Також вагомим аргументом є інфраструктура й мальовнича природа Голосієва.

  • Що спонукало вас обрати факультет тваринництва та водних біоресурсів?

     – На мій вибір вплинуло те, що я з дитинства маю справу з тваринами. Любов до них мені прививали батьки та старший брат Василенко Віталій, який, до речі, навчається на цьому факультеті й багато розповідає про переваги й успіхи факультету. Остаточне рішення було прийнято, коли за відсутності брата, я догладала за тваринами на його кролефермі. Особливе задоволення я отримувала від роботи з маленькими кроленятами. Ось тоді то в мене зародилася мрія про створення міні-ферми великої рогатої худоби, бо виробництво молочної продукції мені імпонує більше. А грунтовні знання з питань тваринництва я зможу отримати навчаючись за спеціальністю "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва".

  • Про що б Ви мріяли в майбутньому?

     – У майбутньому я хочу стати топ-фахівцем у галузі тваринництва й набуті знання та навички використати для створення своєї молочної міні-ферми, щоб забезпечувати суспільство високоякісною молочною продукцією й розвивати сільське господарство, бо ж як багато століть назад, так і сьогодні, одними із головних залишаються професії, які покликані забезпечувати людей продуктами харчування і в першу чергу тваринного походження.

  • Дякую за розмову, Ірино! Бажаю Вам здійснення мрій і великих звершень! Чекаємо Вас на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України!

Інтерв’ю з абітурієнткою провів Василь Бочков,
доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook