Вперше в Україні, саме в НУБіП пройшов унікальний турнір з нового виду шахів Фролова

3 серпня 2020 року
     Національний університет біоресурсів та природокористування України, без перебільшення, можна вважати осередком шахового руху серед інших університетів країни. Здобуваючи звання найшаховішого Університету, цими вихідними НУБіП провів унікальний турнір із «шахів Фролова» у мальовничому ботанічному саду. Шаховий турнір, «по шахам Фролова» такого масштабу в Україні проводиться вперше. І дуже знаково, що автор та засновник цього унікального виду гри в шахи, обрав для його проведення саме наш університет.

  

     Турнір було присвячено до ювілею засновника «шахів Фролова», українського шахіста, міжнародного майстру (1991), майстру спорту СРСР, майстру спорту міжнародного класу. А також учасника відбіркового циклу Чемпіонату світу по шахам, чемпіону ВЦСПС СРСР 1987 року, віцечемпіону світу в складі команди України на 3-му командному чемпіонаті світу в Люцерно, поета та композитора, автора та виконавця пісень у складі творчого об’єднання НеФорМат, власника патентів на винаходи, наукових праць та робіт в сфері теоретичної фізики, фізичної хімії, філософії – Артура Володимировича Фролова. Який був особисто присутній на турнірі.

     Гостями та учасниками на Турнірі були поважні діячі всесвітнього шахового та спортивного руху в Україні та світі. Серед яких міжнародний майстер Віктор Скляров, перший чемпіон світу по шахам Фролова, який виграв World Championship in Frolov chess 2018 W у рамках міжнародного фестивалю у чешський Пардубіце; Віктор Матвіішин також чемпіон світу по шахам Фролова, який виграв World Championship in Frolov chess 2019 W у рамках міжнародного фестивалю у чешський Пардубіце, але вже в минулому 2019 році; Максим Казаков кандидат в майстри спорту, віцечемпіон України до 10 років (2007), бронзовий призер чемпіонату України до 14 років по швидким шахам (2011); Сергій Бобровник, начальник Київського міського відділення (філії) Комітету фізичного виховання та спорту МОН України, головним суддею Турніру виступив Іван Захарчук, національний шаховий арбітр.

  

     Турнір було урочисто відкрито ректором Національного університету біоресурсів та природокористування України Станіславом Ніколаєнком.

  

  

     Зі сторони НУБіП в турнірі взяли участь проректор з начальної і виховної роботи Сергій Кваша, начальниця відділу виховної роботи та студентських справ Анна Хижняк, доцент кафедри управління та освітніх технологій Василь Базелюк, члени спортивного шахового клубу «Шаховий король НУБіП України» Олександр Шеметун, доцент кафедри овочівництва та закритого ґрунту, Олександр Савченко, завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, Юрій Слєпцов, доцент кафедри овочівництва та закритого ґрунту на чолі із президентом клубу Михайлом Данильчуком, які достойно протистояли вже досвідченим майстрам у «шахах Фролова» та показали неабиякий результат у загальному заліку в турнірній таблиці.

     Слід відзначити неабияку зацікавленість у новому форматі шахової гри всіх присутніх на Турнірі. Інноваційний напрямок планують розвивати серед студентської молоді та всіх небайдужих до шах. Сподіваємось, новий різновид шахової гри буде активно розвиватись на теренах інтелектуальної ниви НУБіП України.

 

Анна Хижняк,
начальник відділу виховної роботи та студентських справ
ННЦ виховної роботи та соціального розвитку
 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook