Андрій Ковальчук з Житомирщини обирає спеціальність “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології”

3 серпня 2020 року

Андрій Ковальчук закінчив Андрушівську гімназію Житомирської області. Захоплюється вивченням математики та іноземних мов, любить подорожувати та займається спортом.

Що вплинуло на вибір університету?
    НУБіП України входить у десятку кращих вишів «ТОП – 200 Україна», цей заклад забезпечує якісну освіту, пропонуючи можливість проходження практики на провідних підприємствах та міжнародні програми подвійних дипломів.
   В жовтні 2019 року ми з мамою приїхали на день відкритих дверей НУБІП України та побували на екскурсії в ННІ Енергетики, автоматики та енергозбереження. Нам дуже сподобався навчальний корпус з ремонтом, сучасні обладнані аудиторії та приємний колектив співробітників, які провели екскурсію інститутом та давали відповіді на різноманітні наші питання. Під час екскурсії на кафедрі автоматики та робототехнічних систем мене зацікавили лабораторії мікропроцесорної техніки та робототехніки, це і стало вирішальним у виборі спеціальності “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології”.
    Того ж дня я подав заяву на підготовчі курси НУБІП, аби підвищити свої шанси на вступ до університету. Я також брав участь в олімпіаді НУБіП, складав ЗНО з української мови, математики та англійської мови. Намагався зробити максимум щоб вступити на перспективну спеціальність - “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології”.
Чого очікую від навчання?
Після відвідування НУБІП я читав і аналізував багато інформації щодо автоматизації, яка на сьогоднішній день стала незамінною для багатьох сфер життя. Оскільки сучасна фаза розвитку автоматизації відрізняється створенням робототехнічних машин, здатних виконувати ряд функцій, що відносяться до сфери інтелектуальної діяльності людини, я хочу отримати знання, що допоможуть в майбутньому створити робота здатного читати думки.
Розкажіть, будь ласка, про плани на майбутнє?
   Доволі багатобічне питання: найперше хочу вступити на навчання до НУБіП, отримати вищу освіту та працювати за фахом, адже автоматизація і робототехніка не тільки цікава, але і досить затребувана професія. Можливо, зможу пройти стажування за кордоном і здобути подвійний диплом за міжнародною програмою.

Розмову провела Наталія Заєць, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook