Ректорат: фокусуємося на підготовці до нового навчального року

3 серпня 2020 року
     3 серпня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, присвячене епідеміологічній ситуації, вступній кампанії, але головною темою обговорення став початок нового навчального року. Головним санітарним лікарем України виданий наказ з рекомендаціями для організації навчального процесу, зокрема в закладах вищої освіти.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша детально зупинився саме на початку навчання. Пропонується для студентів 2-4 курсів розпочати семестр з 25 серпня, навчання відбуватиметься в дві зміни за шестиденним розкладом (субота робоча) та урахуванням усіх карантинних вимог. Для них очне навчання триватиме до 19 вересня, а з 21 вересня до очного навчання приступлять студенти-першокурсники та магістри. Наприкінці семестру також буде ротація: першокурсники перейдуть на дистанційний режим, а студенти 2-4 курсу - на очний. Водночас для окремих студентів старших курсів за графіком відбуватимуться індивідуальні лабораторні та практичні заняття.

     Присутні на засіданні декани факультетів ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, гуманітарно-педагогічного Василь Шинкарук, тваринництва та водних біоресурсів Вадим Кондратюк у цілому підтримали такий графік навчального процесу. Лунали пропозиції щодо початку очного навчання для студентів 3 та 4 курсів, а 2-й – разом з 1-м, що дало б можливість більше розвантажити навчальні аудиторії, проте після ретельного планування завантаження аудиторного фонду знайдено паліативне рішення проводити за проектом, озвученим Сергієм Квашею. Для ефективної і безпечної роботи навчальних корпусів №1, де у вересні ще проходитиме вступна кампанія, та №3 гуманітарно-педагогічний факультет планує запровадити змішане навчання – лекції відбуватимуться в дистанційному режимі, а практичні та семінарські заняття – в аудиторіях.
     Також проректор Сергій Кваша доповів про обсяги державного замовлення на підготовку магістрів – на разі маємо 693 місця і це сьомий показник в Україні.

     Учений секретар Оксана Барановська поінформувала про перебіг затвердження складу наглядової ради університету та підготовку до засідання вченої ради 21 серпня 2020 року.

     Директор студмістечка Сергій Стецюк доповів про посилення санітарно-епідеміологічних заходів в гуртожитках, готовність 166 кімнат для поселення першокурсників.
     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко повідомив про готовність проведення зборів трудових колективів факультетів та ННІ на початку вересня, на яких відповідно до затвердженого порядку розглядатиметься питання призначення керівників факультетів та ННІ.
     Голова профкому Ростислав Тарасенко закцентував на організації оздоровлення співробітників та студентів в спортивно-оздоровчому таборі Академічний, що на березі Чорного моря.

  

     Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про набір іноземців на навчання та підготовчі курси – їхня кількість планується на рівні минулого року.
     Проректор з навчально-науково-виробничої діяльності та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про завершення ремонтних робіт в гуртожитках до 20 серпня.
 

     Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив про підготовку наукових проектів молодих вчених на державне фінансування, завершення збору врожаю ранніх зернових в навчально-дослідних господарствах та початок підготовки до посівної кампанії, перебіг державних закупівель.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Перше – усім керівникам підрозділів і служб сконцентруватися на підготовці до вступної кампанії та навчального року. Друге 5 та 19 серпня відбудуться розширені засідання ректорату, на яких розглядатиметься поточна ситуація та особливості організації навчального процесу. Третє Сергію Кваші після консультацій з директорами та деканами підготувати листа до міністерства освіти і науки щодо корегування обсягів державного замовлення на підготовку магістрів. Четверте – відповідальним протягом цього тижня перевірити готовність до нового навчального року навчальних корпусів, наступного – гуртожитків. П’яте – начальнику планово-фінансового відділу Олегу Броніну проаналізувати фінансову ситуацію, зокрема в навчально-дослідних господарствах щодо повернення кредитів та відшкодування податків. ШостеСергію Кваші уточнити графік навчального процесу з врахуванням карантинних обмежень і рекомендацій. Сьоме – директорам ННІ та деканам факультетів провести роботу з тими студентам, хто не склав чи не складав ЄВІ щодо можливості зробити це орієнтовно 19-27 вересня. Сьоме – декану гуманітарно-педагогічного факультету організувати курси для бажаючих скласти ЄВІ. Восьме Валерію Іщенку забезпечити закупівлю меблів для гуртожитків та провести необхідні ремонтні роботи в лабораторії фітовірусології, що розміщена в навчальному корпусів №4.

     Розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook