Наукове стажування: нові виклики та креативні рішення

23 липня 2020, 9:00

Продовжується наукове он-лайн стажування в Університеті Миколаса Ромеріса, м.Вільнюс,    і від теорії ми перейшли до практики! Життя щодня відкриває для нас нові горизонти у спілкуванні, особистому розвитку та самовдосконаленні, а це означає, що ми завжди разом, ми не одні! Не залежно від того на якому рівні спілкуємось та яке піднімаємо питання, ми постійно у соціумі. І саме від нашого уміння сформулювати свої думки, ідеї, аргументи та переконання, залежить не лише кінцевий успіх проєкту, а й емоційно-результативне наповнення його учасників. Викладацька робота – це високопрофесійна, надемоційна та динамічна колективна робота, де важливий кожен учасник, з його ідеями, думками та переживаннями. І важливість цих складових, сьогодні ми ще раз відчули, розглядаючи практичні особливості застосування різних методів у професійній діяльності.

 

Роботу розпочали з формування груп у програмі Zoom шляхом рондомного розподілу учасників. Далі професор Рута Адамомониене запропонувала кожній групі обрати проблему та розібрати її за методом карти думок (mind map).

 

Методика даного методу не обмежує у векторі обрання проблематики для розгляду та дозволяє розглянути запропоновану ідею з різних боків, виключаючи можливість нівелювання або неврахування окремих фактів чи деталей. Забезпечення результативності запропонованих проблем, через розгляд декількох альтернатив, ґрунтувалось на основі методу CONTO.

За результатами обговорень були висвітлені різні проблеми: особистої адаптації (суспільстві, колективі,вдома) розвитку освіти у сучасних «карантинних» умовах, вступу до ВНЗ (з позиції абітурієнтів, закладів освіти, держави), міжнародної співпраці на різних рівнях тощо.

 

Сьогоднішня робоча он-лайн зустріч показала, що викладацька професійна умілість, відкритість, легкість у прийнятті рішень та жага до нових відкриттів, долає всі перепони (карантинні, технічні, територіальні). Практична колективна робота пройшла у надзвичайно теплій, дружній, фаховій атмосфері, що дозволило не лише закріпити набуті навики роботи з методами оцінки командної роботи та розкрити висвітлені питання, а й дала можливість колегам поспілкуватись та намітити орієнтири подальшої співпраці.

Ми щиро дякуємо організаторам, професору Руті Адамомониене та колегам за цікавий тренінг та плідну роботу!

 

 

Тетяна Собченко

доцент кафедри статистики та економічного аналізу

НУБіП України 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook