Талановита Марія Даценко обирає спеціальність «Менеджмент» на факультеті аграрного менеджменту

26 липня 2020 року

- Марія, вітаю! Розкажіть про себе, де навчалися, чим цікавитеся.
- Я виросла у вчительській родині, і для мене навчання завжди відігравало дуже велику роль. Я постійно прагнула до саморозвитку та особистісного зростання. Цього року я закінчила на «відмінно» Боярський академічний ліцей "Гармонія", де з восьмого класу поглиблено вивчала математику (закінчила математичний клас та брала участь у різноманітних математичних конкурсах). Моїм найулюбленішим предметом була, звісно, алгебра, але також мене цікавили географія та англійська мова.

 

 

- Ви любите англійську мову? Сьогодні це, безумовно, важливо.
- Так. Я вільно володію англійською мовою. Як кажуть англійці “fluently” (сміється). У майбутньому я планую отримати сертифікат С1 для підтвердження цього факту. Першим моїм серйозним випробуванням стало ЗНО з англійської, до якого я ретельно готувалася протягом останніх двох років. Моєю мотивацією були додаткові заняття з доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України Алексеєвою Катериною Андріївною, яка захопила мене своєю любов'ю до англійської мови. Вона не просто навчала мови, а розповідала багато цікавих фактів з історії мови, вчила правильно вимовляти слова та будувати речення так, щоб не було, за її висловом, «української англійської». Також знання англійської мови потрібно для подорожей, а я дуже люблю подорожувати.

- Марія, Ви багато подорожуєте?
- Так. Завдяки своїм батькам я уже відвідала багато країн Європи. Моя мама – вчитель історії. Під час подорожей вона розповідала мені багато цікавих фактів про різні країни, яких не знайти у підручниках. У майбутньому я б хотіла скористатися можливостями, що надаються факультетом агарного менеджменту НУБіП України щодо паралельного навчання в університетах-партнерах та отримання подвійних дипломів.


- Марія, Ви – відмінниця у навчанні та талановита молода дівчина, а чим Ви ще захоплюєтесь?
- Я з чотирьох років займаюся народними танцями в ансамблі "Перлинка". За цей час встигла отримати перші місця за групові та сольні танці в Україні та поза її межами, зокрема, брала участь у таких відомих міжнародних конкурсах народних танців як FoçaFolk у Туреччині та European Kiten Festival у Болгарії.


- Це чудово! Танці – прекрасне захоплення! А є інші хобі?
- Так. Я багато часу приділяю волонтерству. У майбутньому хочу допомагати людям, які цього потребують, та, можливо, займатися розробкою соціальних проєктів.


- Як Ви до цього прийшли у такому юному віці? 
- У школі я була активним учасником самоврядування, також брала участь у громадській діяльності. Але з часом я зрозуміла, що обмежувати себе шкільним самоврядуванням — замало, тому почала займатися волонтерством та допомагати людям. Вважаю за доцільне поєднувати потрібне з приємним. Завдяки волонтерству, я познайомилася з новими людьми, отримала безцінний досвід та масу приємних вражень. Я брала участь у таких волонтерських проєктах як Holi Marathon, Z-Run, Kyiv Half Marathon, Race Nation, квест по цілям ООН, The Game, Video Zara, була волонтеркою YMCA Boyarka та Wizz Air Kyiv City Marathon. Волонтерство, на мою думку, це такий вид діяльності, коли людина, віддаючи та допомагаючи, отримує більше для себе, для свого особистісного зростання.

 

- Марійко, Ви – дуже талановита та всебічно розвинена дівчина. Скажіть на завершення, чому Ви обираєте факультет аграрного менеджменту НУБіП України для навчання?
- Все дуже просто. Я обираю тільки найкращі начальні заклади, які дають можливості працевлаштування, паралельного навчання у європейських університетах, а також можливості розвивати себе як особистість. У березні 2018 року на запрошення Катерини Андріївни Алексеєвої я приходила у НУБіП України на День відкритих дверей.

Я уважно прослухала тоді доповіді представників ректорату щодо навчання в НУБіП України, побачила виступи творчих колективів університету. Мені дуже сподобалося. Потім нас усіх запросили на факультет аграрного менеджменту, який розташований у 10 корпусі. Перед нами слово тримали декан факультету аграрного менеджменту, завідувачі випускових кафедр, представники військової кафедри та кафедри фізичного виховання, голова приймальної комісії, які розповідали про НУБіП України та навчання на факультеті. Найбільше мене, звичайно, цікавлять наявні міжнародні програми для студентів, а факультет аграрного менеджменту у цьому є одним із лідерів в університеті. Матеріально-технічна база факультету аграрного менеджменту НУБіП України також відповідає всім вимогам.

- Марійко, дякуємо Вам за розмову! Успіхів Вам! Чекаємо в рядах першокурсників факультету аграрного менеджменту НУБіП України!

Анатолій Остапчук,
декан факультету агарного менеджменту НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook