Киянин Захар Донець: «Альтернативи немає. Обираю НУБіП України»

25 липня 2020 року
    Захар Донець успішно закінчив середню загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 62 м. Києва і мріє продовжити навчання за спеціальністю 141 – «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка» у ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України. Захар один з тих старшокласників, хто завітав до нашого університету на День відкритих дверей, вступив на підготовчі курси НУБІП України, брав участь в університетській олімпіаді. Зараз, після успішного складання ЗНО готується до вступу на обрану спеціальність.

- Захаре, як розпочався твій шлях знайомства з НУБіП України?
- Моє перше знайомство з НУБіП України розпочалося з Дня відкритих дверей у листопаді минулого року, де нас, школярів, гостинно зустріли в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Далі були підготовчі курси в університеті, на яких я отримав якісні знання для успішного складання ЗНО з профільних предметів. Ще додатковою перевагою при вступі вважаю можливість брати участь в олімпіаді з математики, яка проходила в НУБіП України. Це дало змогу одержати додаткові бали до сертифікатів ЗНО.

- Чому вибрав саме ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження?
- Цікавлюся альтернативною енергетикою, саме за нею на мою думку майбутнє. Я вважаю, що Україна, не зважаючи на економічну кризу, може стати світовим лідером у розвитку енергетики та її експорту. Вступ до цього інституту дасть мені можливість отримати престижну інженерну спеціальність та гарні перспективи для працевлаштування.

- Чи вдалося відвідати навчальні лабораторії інституту?
- Так, я побував у деяких навчальних лабораторіях інституту, де ознайомився з сучасним електротехнічним обладнанням, зокрема, фірми Schneider Electric, робото-технічними системами та ін.

- Які твої захоплення, Захаре?
- Захоплююсь спортом, туризмом, електронікою. Приємно вражений, що в університеті дуже розвинута спортивна інфраструктура, постійно відбуваються спортивні заходи. Тож, сподіваюсь, що виберу для себе спортивну секцію та намагатимуся поєднувати з навчанням.
Дякуємо Захаре, що поспілкувався з нами, поділилися своїми планами на майбутнє. Зичимо, щоб усе заплановане збулося, щоб навчання за обраною спеціальністю в Національному університеті біоресурсів і природокористування України було цікавим, змістовним та комфортним.

Розмову вели завідувач кафедри вищої та прикладної математики Батечко Н.Г.
та доцент кафедри вищої та прикладної математики Арнаута Н.В. 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook