Новий рівень співпраці гуманітарно-педагогічного факультету з університетом Пардубіце: проект Еразмус+ для майбутніх перекладачів з німецької мови

20 липня 2020 року
Інтенсивна міжнародна діяльність гуманітарно-педагогічного факультету не припиняється й у літній період. Днями надійшла приємна звістка: тривала співпраця з університетом Пардубіце (Чехія) вийшла на новий рівень. Факультет став учасником нового проекту Еразмус+, координатором якого є професор університету Пардубіце Ян Чапек (Jan Čapek).

    Співпраця наших університетів є не тільки тривалою, але й багатовимірною. Варто згадати літню школу німецької мови у Пардубіце, враженнями від навчання у якій вже ділився В’ячеслав Аннєнков; участь викладачів кафедри іноземної філології і перекладу у міжнародних конференція у Чехії та спільна участь із чеськими колегами у Німеччині – у містах Зонненбург і Бад Кіссінген. Студенти теж мали можливість вдосконалити свої знання німецької мови під час міжнародних семінарів і конференцій. Завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна виступала в університеті Пардубіце з лекцією для студентів-філологів, які вивчають німецьку мову.

    Два роки тому професор Ян Чапек відвідав НУБІП, познайомився з матеріально-технічною базою, прочитав лекцію для студентів першого курсу. А головною подією його візиту стало обговорення з деканом гуманітарно-педагогічного факультету Василем Шинкаруком можливостей розширення співпраці, зокрема, й розроблення та подання проекту Еразмус+.

    Проект Еразмус+, який буде профінансовано Європейським Союзом, передбачає низку заходів з мобільності студентів. На першому етапі його реалізації шість студентів НУБІП – майбутніх перекладачів з німецької мови – зможуть протягом одного семестру навчатись в університеті Пардубіце. Обмін студентами буде двостороннім: два студенти чеського університету отримають фінансування для навчання також протягом одного семестру на гуманітарно-педагогічному факультеті, на кафедрі іноземної філології і перекладу.

    Тож сподіваємось, що новий проект Еразмус+ сприятиме підвищенню якості освіти наших студентів, відкриє їм нові професійні обрії і привабить іноземних студентів до нашого університету.

    Запрошуємо випускників шкіл, які бажають стати перекладачами і зараз здійснюють нелегкий вибір університету для навчання, приєднатись до нашої університетської родини і взяти участь у цьому проекті та у багатьох інших, які вже реалізуються і які ще плануються. Запевняємо: буде цікаво!

 

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook