Випускниця факультету землевпорядкування Тетяна Максимчук: «Пишаюсь Університетом і престижною інженерною спеціальністю»

16 липня 2020 року

– Тетяно, коли розпочалося Ваше знайомство з НУБіП України?
– До Національного університету біоресурсів і природокористування України я приєдналася у знаковому для України 2012 році, який у всіх асоціюється із проведенням футбольного чемпіонату «Євро-2012». Саме із зазначеної дати розпочався найпрекрасніший період – студентські роки. Нині ж працюю у Держгеокадастрі головним спеціалістом відділу використання земель сільськогосподарського призначення Департаменту землеустрою, використання та охорони земель.

– Які асоціації та спогади пов'язують Вас з НУБіП?
– Навчання у НУБіП – це період нових знайомств, вражень,емоцій, здобутків, думок та мрій. Саме у цей час відбулось моє усвідомлення самої себе як майбутнього спеціаліста, людини, яка розуміє чого саме вона хоче у своєму житті. Рідний факультет зіграв тут далеко не останню роль.

Під час навчання на факультеті землевпорядкування я чітко почала усвідомлювати, що моя майбутня професія тісно пов’язана із найціннішим національним багатством – землею.

– Чим Вам запам'яталося навчання на факультеті землевпорядкування?
– Напевно почну з того, що на факультеті систематично проводяться науково-практичні конференції, семінари, обговорення та круглі столи за підтримки професійних громадських організацій – «Асоціація фахівців землеустрою України» та «Земельна спілка України». Приймати участь у яких мені було надзвичайно цікаво і пізнавально. Тут я отримала неоціненний досвід від професіоналів своєї справи у сфері геодезії та землеустрою. Із особливою цікавістю я слухала за перебігом дискусії, коли можна було почути кардинально різні думки та погляди з приводу певної життєвої ситуації.

Сьогодні, працюючи державним службовцем, це допомагає мені вирішувати у земельних відносинах конкретні проблемні ситуації, розглядати їх з кількох діаметрально протилежних сторін та приймати правильне рішення. Саме цей своєрідний «лайф хак» я отримала під час участі у таких наукових дискусіях.

Крім того, на факультеті функціонує багато наукових гуртків. Вони різного спрямування, що дає змогу студенту поглиблено вивчати улюблений предмет. У мене була нагода бути старостою наукового гуртка «Кадастрово-реєстраційна діяльність», керівниками якого є завідувач кафедри земельного кадастру Віктор Заяць та доцент цієї ж кафедри Ольга Тихенко.

Ще однією особливістю проведення наукових заходів на факультеті землевпорядкування є те, що студент має змогу бути присутнім на них не лише у якості спостерігача чи слухача, а й у якості доповідача із подальшою можливістю після представлення власної доповіді подискутувати на обрану тематику із відомими експертами у сфері землеустрою та геодезії, земельного кадастру та оцінки земель. Магістерська робота, яку я виконувала на кафедрі земельного кадастру (керівник Ольга Тихенко), була присвячена актуальній темі, а саме оцінці земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

– Чим запам'яталося Вам дозвілля у студентські роки?
– Окремо хочу виділити «студентський дім» факультету землевпорядкування – це наш рідний гуртожиток № 4, який розташований у самісінькому серці «найзеленішого та найчистішого» серці столиці ― Голосіївському районі. Поблизу знаходиться відомий усім прекрасний Голосіївський парк, прогулянки у якому завжди такі затишні та приємні.

Наш гуртожиток ― це те місце, де я зустріла своїх вірних товаришів та чуйних подруг. Саме тут здійснювалася наша студентська активна підготовка до практичних та лекційних занять в університеті. Досить активним у студентів нашого факультету є проведення дозвілля, зокрема участь у щорічному художньому конкурсі «Голосіївська весна», де кожен студент має змогу продемонструвати усі свої творчі таланти та вміння.

– Чи задоволені Ви професією, яку здобули після закінчення факультету землевпорядкування НУБіП України?
– Працювати за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» мені дуже подобається, адже у тебе є можливість допомагати людям при вирішенні їх проблем. Як пересічним громадянам, так і учасникам антитерористичної операції, юридичним організаціям, установам, підприємствам та ін. Особливо гостро такі питання постають щодо земель сільськогосподарського призначення. До речі, отримати престижну роботу в Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру я змогла завдяки рекомендації та пропозиції Ради роботодавців факультету землевпорядкування НУБіП України. Пишаюсь рідним Університетом і здобутою престижною інженерною спеціальністю. А на останок хочеться висловити подяку рідному Університету і викладачам за безцінні знання!

Розмову провела доцент кафедри земельного кадастру
Ольга Тихенко
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook