Польовий вишкіл: на кафедрі військової підготовки НУБіП триває практична складова підготовки офіцерів запасу

15 липня 2020 року
    Відповідно плану нинішнього навчального збору студенти, які опановують військове мистецтво на кафедрі військової підготовки НУБіП, приступили до його практичної складової. Більше 250 студентів нашого університету та його відокремлених начальних підрозділів з Ніжина і Бережан, а також їхні ровесники з кількох провідних національних вишів столиці проходять польовий вишкіл на базі навчального центру "Десна".

    Навчання розпочалися в напруженому темпі на створеному тактичному фоні, з використанням імітаційних засобів, коментує перебіг подій завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов. Кожен день занять тут видається дуже напруженим і насиченим.

    Студенти опановують мистецтво керівництва підрозділом у бою, керування бойовою технікою – танками, БТРами, вантажівками (і з цим всі впоралися добре, а кращими у водінні колісної техніки інструктори назвали Миколу Сердюка і Оксану Кузнецову, а бронетанкової – Ольгу Волоховіч і Михайла Доценка), питання інженерного забезпечення, подолання мінно-вибухового загородження, екіпірування військовослужбовців для виконання поставлених бойових завдань. Всі ці заняття проходять під керівництвом офіцерів кафедри і інструкторів навчального центру «Десна». Як і в Збройних Силах України, значна увага приділяється заходам збереження життям військовослужбовцям: мова про вивчення правил і порядку тактичної медицини. Та найбільш складною, за словами самих курсантів, виявилася психологічна підготовка обкатуванням танком.

    Сьогодні увесь навчальний день приділений вогневій підготовці.

    А за десять днів на цих молодих людей очікує урочиста і відповідальна подія: вони складатимуть військову присягу на вірність українському народові.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook