Військові збори: студенти кафедри військової підготовки визначили найкращих у волейболі

15 липня 2020 року
    Організація та втілення виховного процесу в НУБіП України не обмежується роботою виключно зі студентами університету! Цього разу, відділ виховної роботи та студентських справ долучився до організації дозвілля курсантів навчальних військових зборів, які проходять на базі кафедри військової підготовки. 1 липня почалися навчальні збори з громадянами України, які призвані як військовозобов’язані ЗСУ, відповідно до наказу Командувача Сухопутних військ від 11 грудня 2019 р. №799. «Про організацію проведення у 2020 році навчального збору з громадянами України, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу» та наказу ректора від 22 червня 2020 р. №472 на базі кафедри військової підготовки НУБіП України.

    Заплановано багато спортивно-виховних заходів, перлинкою з яких стали змагання з волейболу та міні-футболу.

    Змагання з волейболу поєднали з урочистим відкриттям нового спортивного майданчику в студентському містечку НУБіП. Урочисто, під музику та оплески вболівальників відкрили турнір проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, та начальник відділу виховної роботи та студентських справ Анна Хижняк.

    Волейбол – цікава, захоплююча за напруженням боротьби спортивна гра. Курсанти були поділені на чотири команди, проявляли неабиякий інтерес до перемоги під час гри, яку судив Микола Литвин провідний фахівець відділу виховної роботи та студентських справ. Перші місця посіли наступні взводи 4 взвод – 1 місце, 1 взвод – 2 місце, 3 взвод – 3 місце.

    Мотивуючим та приємним бонусом для переможців турніру з волейболу, стала гра команди переможців з командою адміністрації університету. Декани, директори, завідувачі кафедр та професори, нашого університету великі поціновувачі волейболу, вони спеціально зібрались щоб зіграти з переможцями.

    Супер-гра була запеклою та напруженою, до останнього м’яча не було зрозуміло хто саме стане переможцем. Але, досвід все ж таки переміг, та команда адміністрації НУБіП, з невеликою перевагою отримала перемогу. В складі команди від адміністрації університету були декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук, декан факультету землевпорядкування Тарас Евсюков, директор навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський, начальник відділу виховної роботи та студентських справ Анна Хижняк, завідувач кафедри ентомології ім. проф. М.П. Дядечка Ярослав Лікар, професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Володимир Калуга.

    Паралельно із волейбольними змаганнями, на майданчику біля 9-го корпусу відбувались змагання із міні-футболу. Змагання проводились по тому ж принципу що і волейбольні, а саме по олімпійській, груповій системі. Головним організатором та суддею змагань з міні-футболу став завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко.

    Не зважаючи на те, що дехто з курсантів вперше в житті спробував себе у цих видах спорту, маємо надію на те, що молодь захопилась цією грою. Та вмотивовані нашими змаганнями і підказками вони і надалі будуть більше часу проводити на спортивних майданчиках та удосконалювати свою спортивну майстерність!

 


Провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ
Людмила Куценко

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook