Практика з комп’ютерних технологій проведена вдало

14 липня 2020 року

  На сьогодні важко переоцінити практичну складову в організації навчального процесу. Не є винятком і навчально-технологічна практика з комп’ютерних технологій для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», котра нинішнього року відбувалась в незвичних умовах карантину. Але кафедра автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І.Мартиненка (далі Кафедра) зуміла, скориставшись науковими напрацюваннями, достойно її організувати і провести, використовуючи при цьому як власні ресурси, так і здобутки колег з Національного центру управління та випробувань космічних засобів (далі Центр), з котрими ми на основі договору про співробітництво та організацію взаємовідносин співпрацює вже тривалий час.

    Науково-педагогічні працівники кафедри, а саме професор Валерій Коваль та старший викладач Віктор Теплюк більше місяця працювали зі студентами, оскільки розроблені ними електронні науково-методичні матеріали дали можливість у дистанційному режимі практично набути вкрай потрібні для майбутньої роботи інженера з автоматизації компетенції з комп’ютерних технологій. Суттєвою підтримкою тут стали результати наукових досліджень щодо розроблення технологій діагностики якості функціонування сільськогосподарських споживачів електричної енергії на основі використання ІР-технологій (науковий проект, що фінансується МОН України), котрі на кафедрі очолює професор В.Коваль.

     Традиційною складовою практики було використання студентами, насамперед, як наукових досягнень університетських наукових шкіл з автоматики та інфокомунікаційних і комп’ютерних технологій, так і відомих світових та вітчизняних лідерів ринку високих технологій. І тут в нагоді стали наші колеги з Центру, представник котрого Олег Піскун в режимі відеконференції дуже вдало продемонстрував ефективну заміну переміщення студентів, переміщенням цифрової інформації. До речі, Центр є цілісним науково-технічним комплексом у системі основних інструментів реалізації Загальнодержавної космічної програми України. Його структурні підрозділи розподілені по всій території України і функціонують завдяки використанню сучасних комп’ютерних технологій (фрагмент відеконференції, де діалог зі студентами ведуть В.Коваль та О.Піскун).


(Фрагмент відеоконференції, де йде знайомство зі структурним підрозділом центру)

    Найближчим часом запланована зустріч представників Центру з кафедрою, де відбудеться обговорення результатів наукових досліджень щодо дистанційної оцінки станів рослинних насаджень на поверхні землі, бо цей напрям є взаємно цікавим (використовуються різні методи та технічні засоби, а об’єкти досліджень одинакові). Не виняток, що зустріч буде проведена в режимі відеоконференції, але й до такого варіанту ми готові.

Віталій Лисенко,

завідувач кафедри автоматики та робототехнічних

систем імені академіка І.І.Мартиненка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook