Богдан Кізюн: від навчання на ІТ факультеті НУБіП – до директора компанії Dicom-Hub групи компаній ІT4Medicine

7 липня 2020 року

    Богдан Кізюн – випускник спеціальності «Комп’ютерні науки» факультету інформаційних технологій 2012 року, працює в групі компаній ІT4Medicine, що розвиває сферу електронної системи охорони здоров'я та розробляє інноваційні рішення для eHealth. Проекти ІT4Medicine беруть активну участь у медичній реформі, яку проводить Міністерство охорони здоров'я України.

- Богдане, завершення навчання в університеті не стало завершенням твоєї співпраці з рідним факультетом.
- Я завжди був активним студентом, головою студентської організації факультету. Тому я активно співпрацюю з Вами та іншими викладачами факультету, мені цікаво як факультет розвивається, які нові програми підготовки запроваджуються, як зростають можливості для сучасного студента порівняно з нами. І маю сказати, що за ці 8 років після нашого випуску зміни на факультеті дійсно разючі. Коли я навчався – ми всі знали один одного, адже на факультеті було лише 200 студентів, 2 спеціальності і кілька аудиторій в 15 корпусі. Зараз – понад 800 студентів і 5 сучасних спеціальностей. Тому на 10 років факультету ми зберемося нашим активом і обов’язково приїдемо на святкування.

- Скажи будь ласка, які проекти тобі цікаво реалізовувати разом з нами?
- Здавалось би медицину і наш факультет інформаційних технологій в університеті, який пов'язаний з біоресурсами та природокористуванням, ніяк не можна пов’язати, але це так. Будь-який об’єкт будь-якої предметної області, потребує спільних підходів до його аналізу, проектування та автоматизації управління ним. Інформаційні системи різних типів та складності функціонують з використанням сучасних технологій збору, зберігання та управління даними. Обслуговування таких систем, адміністрування, підтримка, розробка її компонентів, технології роботи з даними - таким технологіям навчають на нашому факультеті і доволі успішно. Чому є підтвердження, адже кілька випускників нашого факультету працюють у нас в групі компаній ІT4Medicine.

Щодо співпраці – я вже кілька років входжу до складу Ради роботодавців факультету і маю можливість надавати консультаційну підтримку в підготовці освітніх програм. У цьому році був цікавий досвід роботи у викладацькому статусі. Мене запросили провести кілька занять для магістрів адміністративного менеджменту з інформаційних систем в управлінні. Цікаво – що це була група лікарів, які здобували фах менеджера в НУБіП. Викладачам кафедри інформаційних систем і технологій були надані і матеріали з сучасних розробок в галузі е-здоров’я, і доступ до навчальних версій наших продуктів «Поліклініка без черг», «Medinet», «Dicom-H», і підтримка наших співробітників для консультацій та організації лабораторних занять.

- Чи вважаєш ти, що досягнув успіху у своїй ІТ-кар’єрі? Як навчання на факультеті ІТ допомогло тобі у цьому?
- До того як стати керівником проекту Dicom-Hub групи компаній ІT4Medicine, я змінив кілька компаній, працюючи і системним адміністратором, і розробником, і власником компанії з- впровадження ERP систем. Цей досвід, а також набуті софт скіли, допомогли мені визначитися з теперішньою позицією. У мене в проекті є і розробники, і служба підтримки, і маркетологи, і ще багато інших . Я планую і та реалізовую проект, який є зручним інструментом для роботи з результатами діагностичних досліджень (УЗД, КТ, МРТ та ін.) Тому мої знання та навички з аналізу, проектування та розробки систем, програмування, роботи з базами даних я використовую і зараз. Звичайно, ІТ розвиваються дуже інтенсивно, потрібно постійно самовдосконалюватися. Я з вдячністю згадую ті проекти, які ми виконували з різних дисциплін на факультеті, адже так ми вчилися критично мислити, самостійно працювати над поставленим завданням, співпрацювати в команді.

- Які твої побажання для вступників факультету?
- Не відноситися до навчання легковажно. Якщо ви хочете просто навчитися програмувати – йдіть на курси з програмування. Весь освітній комплекс, що пропонує факультет сьогодні, охоплює знання і вміння, які дають системні знання з відповідної спеціальності. Освітні програми побудовані відповідно до запитів ІТ-індустрії. Розроблено велику кількість е-ресурсів власних, є доступ до навчальних курсів Microsoft і Cisco, чудова лабораторна база, професійний педагогічний колектив. Потрібно просто налаштувати себе на постійну роботу. ІТ – це кропітка і систематична праця. А ми допоможемо з практикою та реальними завданнями для проектів.


Розмовляла Олена Глазунова,
декан факультету ІТ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook